Kootstertille pakt ook de winst in Birdaard

Kootstertille pakt ook de winst in Birdaard

FC Birdaard 1

0 - 3

Kootstertille SC 1

...

Competitie

4e klasse B

Datum

10 oktober 2020 14:30

Scheidsrechter

J. (Jakob) Klompien

Accommodatie

Sportpark De Kromme Tille
Fleardyk 70
8629RG
SCHARNEGOUTUM
tel. 0515-424670

BIRDAARD – Traditioneel ‘lastig’ is Birdaard uit voor de mannen uit de Tille. De laatste uitzege dateert alweer uit het seizoen 12/13. Afgelopen zaterdag werd er afgerekend met dat feit. Met een 0 – 3 zege keerden de mannen huiswaarts.

Wederom werd er weer gespeeld zonder publiek. Al moet gezegd worden dat er op de parkeerplaats wel wat supporters zich hadden gemeld. En dat doet natuurlijk veel goed! Even na 14.30 uur fluitte de leidsman van weleer voor het begin van de wedstrijd. Aftasten was het juiste woord voor het eerste kwartier. Birdaard voetbalde prima vanuit achteruit maar het stokte vaak op de helft van de tegenstander. SCK probeerde via de crossball de buitenspelers aan het werk te zetten en dat resulteerde toch in wat speldenprikjes. De eerste echte kans voor de Tilsters was wel direct raak. Menno Waasdorp had een prima opening op Gebrand Waaksma. Zijn actie zorgde ervoor dat de bal bij de instormende Kees de Vries kwam. Hij bedacht zich niet en schoot de bal onberispelijk binnen: 0 – 1! De Tille bleef sterker en het kreeg ook in het restant van de eerste helft nog een handvol kansen. Zo was Jouke Waaksma dicht bij de 0 – 2, maar het geluk zat hem niet mee in de afronding.

De tweede helft hetzelfde spelbeeld: Birdaard combineerde maar verder dan de helft van de tegenstander kwamen ze niet. Nadat de leidsman twee keer onnodig geel gaf aan twee Tille spelers besliste Jouke Waaksma enigszins het duel. Na een vloeiende aanval kreeg hij op het uur de bal in bezit. Hij speelde zichzelf vrij en schoot heerlijk de bal in de kruising: 0 – 2! Birdaard moest nu en dat leverde enorm veel ruimte op. Nadat Jouke Waaksma z’n tweede van de middag aantekende (schot onder de keeper door, 0 – 3) werd het in de laatste 10 minuten prijs schieten. Zo kon Tom van der Veen meerdere malen de 0 – 4 en 0 – 5 aantekenen maar had hij het geluk niet aan zijn zijde. Ook Gerbrand Waaksma kreeg nog een dot van een kans. Zijn stiftbal vloog uiteindelijk over de goal. Niet lang hierna fluite de leidsman af en werden er aan de Tille kant weer drie punten bijgeschreven. 

Volgende week een thuiswedstrijd op het programma. Mocht de regering het toelaten, zal Dokkum een bezoek brengen aan Kootstertille.

 

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!