Jintewarren 6
9254GA
HURDEGARYP
tel. 0511-472949

Na het doelpuntloze gelijkspel tegen Twijzel een week eerder, was de doelstelling afgelopen zaterdag duidelijk: scoren. Maar tegen Hardegarijp bleek dat een zeer lastige opgave. Die laatstgenoemde heeft dit seizoen maar één doelstelling: als de wiedeweerga weer promoveren naar de 2e klasse. Logisch aangezien een ieder nog wel weet hoe de degradatie vorig seizoen tot stand kwam. Het mag dan ook gerust een KNVB-fiasco worden genoemd. Uiteindelijk zal men ermee moeten leven dat dat nu eenmaal de situatie is en zul je als club vooruit moeten kijken. Op voorhand was het dan ook duidelijk dat dit geen gemakkelijke middag zou worden voor de Tilsters. Sterker nog: het werd een hele vervelende middag. In één helft rekenden de gastheren af met de bezoekers.

HARDEGARIJP - Nadat de pupil van de week in tweede instantie raak schoot werd er, onder leiding van Arjan Haarsma, iets na half drie afgetrapt op Sportpark de Warren. De openingsfase liet meteen al zien dat het niveauverschil aanzienlijk was in vergelijking met een week eerder. Hoog druk leggen en de bal in hoog tempo rond laten gaan leidde al in de zesde minuut tot de openingstreffer: slap uitverdedigen zorgde ervoor dat de bal bij Jorn Jongsma terechtkwam. Met een individuele actie was hij Kevin Plautz te slim af en schoot met een droog schot raak laag in het doel. Na dit doelpunt was Kootstertille het meest aan de bal waaruit het echter amper gevaarlijk was. Dat was dan ook hetgeen wat tekenend was voor deze middag. Het oogde inspiratieloos.

Ongeveer een kwartier na de openingstreffer kregen de Tilsters de volgende dreun te verwerken: Kees de Vries werd op de rechterflank afgetroefd. Een simpel steekpassje kwam terecht bij Gerben Jullens die vervolgens koeltjes de bal voorbij Marcel Kempenaar schoof. Enkele ogenblikken later was er dan toch nog een kans voor Jouke Waaksma. Marcel Kempenaar trapte bal naar voren waarbij het middenveld van Hardegarijp erin faalde om de bal te onderscheppen. Hierdoor kon Waaksma de bal aannemen en zag vervolgens dat de keeper nogal ver uit zijn doel stond. De spits bedacht zich niet en probeerde het maar eens van grote afstand. De bal ging echter rakelings langs de paal. Het zou één van de weinige echte grote kansen zijn voor de formatie van Pieter Santema.

In de 28e minuut besloot de formatie van Jan Stoker er nog maar eens een schepje bovenop te doen. Via wederom een aanval over de rechterflank schoot Jesse Bosma fraai raak in de lange hoek. Op de manier werd het dus een zware middag en dat was ook te zien aan het spel. De bal werd wel rondgespeeld maar er zat weinig tot geen idee achter. Tijd om na te denken was er ook niet met het hoog druk leggen van Hardegarijp. De eindstand van deze wedstrijd werd in de 40e minuut op het scorebord gezet. Uit een hoekschop zag het er wederom niet goed uit in verdedigend opzicht. Het was even een flipperkast situatie voor de ogen van Marcel Kempenaar waarbij uiteindelijk wederom Jesse Bosma van dichtbij raak schoot.

Bij aanvang van de tweede helft bleven er twee spelers achter in de kleedkamer: Tom v/d Veen en Rinse de Vries werden ingebracht voor Harmen Tabak en Kevin Plautz. De Tilsters leken wat frisser uit de rust gekomen te zijn en probeerden er in ieder geval nog een wedstrijd van te maken. Er werd veel meer gecoacht en gecommuniceerd waardoor het spel er in ieder geval wat beter uit zag. Wel met de kanttekening dat Hardegarijp het ook toeliet. Het stond notabene met 4-0 voor en de wedstrijd leek zodoende dan ook wel gespeeld te zijn. Het werd dan ook een tweede helft zoals we die wel vaker zien: weinig echte hoogtepunten en een tweede bedrijf dat uiteindelijk zakelijk werd uitgespeeld. Een schrale troost is dat er geen tegentreffers meer werden geïncasseerd. Daarnaast werden er in deze wedstrijd geen gele kaarten uitgedeeld daar er ook geen echte overtredingen werden gemaakt. Het werd dus een vrij gemakkelijke wedstrijd voor de scheidsrechter.

In vergelijking met het vorige seizoen beleven we tot nu toe dus een povere competitiestart. Er is nog geen enkel doelpunt gemaakt en dus is er werk aan de winkel.

Volgende week krijgen we een wat minder bekende tegenstander op bezoek. Vanuit Roden zal dan ONR een bezoek brengen aan Sportpark de Tille. In competitieverband zijn we deze tegenstander slechts tweemaal tegengekomen. Dat was in het seizoen 2000-2001. Deze thuiswedstrijd begint zoals gewoonlijk om 14.00 uur.

Verslag: Jefta Elachouri