Mounewei 34
9286EK
TWIJZEL
tel. 0511-543039

Waar er de afgelopen jaren voornamelijk tegen elkaar werd gespeeld in de beker of in een oefenpot, was het vandaag eindelijk zover dat beide teams zich mochten meten op hetzelfde niveau. sc Twijzel al een gelouterde ploeg in de 3e klasse en Kootstertille dat zich mocht laten zien op dit niveau. Vandaag dan de zogeheten ‘Koatenderby’, de wedstrijd die leeft bij zowel de thuisclub als de gasten. SCK heeft genoeg vertrouwen getankt door de eerste 2 potten feilloos de winnen! Twijzel heeft 1 wedstrijd gespeeld en verloren. Vandaag staan er andere prioriteiten op het programma. Een stukje prestige. De eer om de derby te winnen. Na 100 minuten stond er een 2 – 3 op het scorebord.
Een terechte stand al moet gezegd worden dat het zeker de laatste 15 minuten penibel was.

Op het prima bespeelbare kunstgrasveld schoot SCK gelijk uit de startblokken nadat de leidsman de wedstrijd in gang bracht. Binnen 3 minuten al een goede mogelijkheid. Gerbrand Waaksma speelde zichzelf vrij en schoot in de korte hoek. Helaas voor hem raakte hij de paal. De volgende kans was dan wel raak. Na 8 minuten kreeg SCK een ingooi aan de linkerkant. De bal belandde in de 16 meter en Gerbrand Waaksma was er als de kippen bij. Hij speelde 2 man zoek en met een droog schot dat nog via een been van een Twizeler ging verschalkte hij de doelman 0 – 1! De Twizelers waren redelijk van de kaart en konden maar niet in hun spel komen. De gasten daar in tegen gingen rustig door. Zo werd een kopbal van Jouke Waaksma gekeerd en waren er zeker meer mogelijkheden in het eerste kwartier. Na 17 minuten verdubbelde SCK de stand. Een vroege voorzet van Andre Faber werd door Jouke Waaksma tegendraads ingekopt. De keeper pareerde nog prima maar de meegelopen Aize Storm kon de rebound alsnog binnen werken 0 – 2! Op rozen de Tilsters.
De wedstrijd leek wat meer in evenwicht te komen na de 2 snelle doelpunten. Echt gevaarlijk werd de thuisclub niet en bleef Kootstertille dominanter. De ruststand is dan ook 0 – 2

De tweede helft heeft Twijzel de boel omgezet. Een getergd Twijzel ging nadrukkelijk op zoek naar de aansluitingstreffer. SCK werd terug geduwd op eigen helft. Maar het deerde zeker de eerste 15 minuten van de tweede helft SCK niet. Sterker nog, in de 55 minuut werd het zelfs 0 – 3. Gerbrand Waaksma toverde een schitterende voorzet uit de hoge hoed. Voor broer Jouke een mooie kans om de bal aan te vallen. Hij dook er met zijn hoofd tegen aan en pardoes viel de bal in de verre hoek. Een schitterend doelpunt van de Tilsters 0 – 3! SC Kootstertille zat op rozen zou je zeggen. Niks was minder waar. Er werd door de thuisclub nog meer aangezet. In de 75e minuut kwamen ze zelfs terug in de wedstrijd. Een kopbal van Johannes van der Meulen kon net niet goed gepareerd worden door Marcel Kempenaar 1 - 3!
De druk werd hoger en hoger maar de Tille leek niet echt onder de indruk. Het was aan de leidsman om Twijzel helemaal terug te brengen in de wedstrijd. Hij wees naar de stip in de 83e minuut. Een vermeende handsbal van Rinze de Vries was hiervoor de aanleiding. Menno Blom ontfermde zich over dit kunstje en schoot de penalty beheerst binnen 2 – 3!

Het werden nog hete minuten op het sportpark. Twijzel gooide alles in de strijd en de scheidsrechter kon zich niet echt inleven over de charmes van deze derby. Zo werd een kleine schermutselingen de aanleiding om Rinze de Vries weg te sturen met de rode kaart en werd een duidelijke kopstoot van Menno Blom over het hoofd gezien door de scheidsrechter. Ondanks al die verhitte momenten trokken de Tilsters aan het langste eind. Wederom een overwinning waar niks op aan te merken was.

Volgende week een thuiswedstrijd op het programma. Dan komen de mannen van Minnertsga een bezoek brengen aan Sportpark de Tille. Aftrap hier 14:00uur