Jisteboerewei 1
9288GL
KOOTSTERTILLE
tel. 0512-331861

KOATSTERTILLE - De titel zegt het al. Als je kijkt naar de historie tussen beide verenigingen is er een duidelijke afspiegeling zichtbaar. Veenwouden heeft van de laatste veertien wedstrijden er maar vier verloren van de Tilsters. Het bood de mannen van Van Zwol hoop in een goede afloop gistermiddag. Het werd uiteindelijk een deceptie. Een 5-1 nederlaag en daar mochten de Feanwâldsters hun handen mee dicht knijpen. Met dertien uit vijf een bijna foutloze start voor SC Kootstertille. Met zeven uit vijf voor Feanwâlden vertelde ons dat het de gasten
wat moeilijker af is gegaan. Wel de kanttekening dat het al heeft gespeeld tegen Ryptsjerk en ONT dat samen met SCK de koppositie deelt. De start van de wedstrijd was hoopvol. Feanwalden liet de bal aan SCK en wachtte de Tisters rond de middencirckel op. Op het gladde veld kon je in principe een hoog tempo spelen maar het compacte van de gasten speelde zeker de beginfase af in de achterhoede van de Tille. Met het rustig schuiven van de bal van speler naar speler werd er gezocht naar openingen. Het leverde de Tille wel degelijk mogelijkheden en kanen op. Met name Aize Storm liet zich in de 1e helft zien. Een één op één werd prima gekeerd door de doelman en als Storm de keeper kansloos liet stond de paal hem wel in de weg. De degradant uit de 2e klasse liet daarintegen niks zien. Het kwam niet in haar spel door de constante druk van SCK. Het was aan de Tille zelf te danken dat het in het eerste half uur nog geen 2-0 of misschien wel 3-0 voor stond. Het was wachten dat de thuisclub de ban brak. Vlak voor de rust was daar het moment voor. In de omschakeling van balverlies naar balbezit werd Jouke Waaksma aangespeeld. Hij gebruikte goed zijn lichaam en kon na slim wegdraaien Harmen Tabak op snelheid wegsteken. Tabak 'de pingelaar van de Tille' soleerde aan de rechterkant en hield gemakkelijk de tegenstander van zich af. Hij had een prima voorzet in huis die belandde bij de 2e paal voor de voeten van de meegelopen Gerbrand Waaksma. Waaksma kapte z'n tegenstander uit en met een schot in de verre hoek zette hij de Tille verdiend op een 1-0 voorsprong! Liet Feanwalden dan helemaal niks zien de eerst helft? Nee, eigenlijk niet. Of het moet een corner zijn. Maar dan is ook alles er wel mee gezegd. Waar het in de eerste helft lang wachten was op spektakel ontvlamde de tweede helft binnen twee minuten. Een corner van Aize Storm werd door de compleet vrijgelaten Jouke Waaksma onberispelijk binnen gekopt, 2-0! Vijf minuten later kwam Feanwâlden pardoes terug in de wedstrijd. Waar Menno Waasdorp een kans om zeep hielp was de tegenstoot van Feanwalden dodelijk. Stefan Jan Sytsma stuurt aan de rechterkant Arjen Haringsma weg. Hij kon de bal voorgeven die werd binnen geschoten door Herko Mook, 2-1! De gedachten gingen heel even terug naar een aantal weken terug waar ook een ruime voorsprong werd weggegeven. Nu werd die gedachten al gauw de kop in gedrukt. Het juichen van Feanwâlden was amper bedaard of Gerbrand Waaksma schoot de hoop van Wâldsters alweer aan flarden. Hij (en dan val ik herhaling) speelde twee man comfortabel uit en met een hard schot verschalkte hij de keeper in de korte hoek, 3-1! Ook deze ruime voorsprong was geen sein voor SCK om het rustig aan te doen. Vier minuten later was het alweer raak. Waar het de eerste helft Aize Storm niet mee zat zit het hem nu wel mee. Een afgemeten voorzet werd door Storm tegendraads binnen gekopt. De keeper stond letterlijk aan de grond genageld en moest lijdzaam toezien dat Storm de bal heerlijk naar de verre hoek stuurde , 4-1! De koek was daarna nog niet op. Een vrije trap van diezelfde Storm vloog net langs de verkeerde kant van de paal en de ingevallen Anne Harm Hoekstra had het vizier niet op scherp staan waardoor de keeper zoals wel vaker deze middag handeld moest optreden. Het slotakkoord was voor Gerbrand Waaksma. Een niet al te slimme overtreding in de zestien meter leidde er toe dat de leidsman van vanmiddag wees naar de stip. Waaksma ontfermde zich over die kunstje en schoot hard binnen 5-1! Hij maakte hiermee zijn hattrick compleet en kon op voetbalnoord weer een zogeheten ster bijschrijven omdat hij alweer z'n 76e goal maakte in de dienst van het vlaggenschip van de Tille. Een uitstekende pot aan Tilsters kant. Waar vooraf nog werd gedacht aan een zware dobber, was het middag de Tille die liet zien tot waartoe het in staat kan zijn. Ook it Twadde en it Tredde kwamen in actie. It Twadde speelde thuis tegen ONB 2 en pakten hun eerste overwinning van het seizoen. Afgetekend werd er met 6-2 gewonnen! It Tredde deed uitstekende zaken door Friese Boys in eigen huis af te drogen met 0-5! Een mooie middag die 's avonds heerlijk werd afgesloten met een feestavond in de kantine!

Aankomende week gaat SCK op bezoek bij mede promovendus ODV. Aftrap in Wijnjewoude is 14.30