SC Kootstertille zet grote stap naar in ieder geval nacompetitie

SC Kootstertille zet grote stap naar in ieder geval nacompetitie

Kootstertille SC 1

1 - 0

WTOC 1

Competitie

4e klasse B

Datum

7 mei 2022 14:00

Scheidsrechter

B. Kamman

Accommodatie

Sportpark De Tille
Jisteboerewei 1
9288GL
KOOTSTERTILLE
tel. 0512-331861

Gisteren de wedstrijd dat in teken zou staan van aanhaken of afhaken. Het werd aanhaken. Sterker nog, SCK zet de achtervolgers op een bijna niet meer te achterhalen achterstand. Nummer 4 WTOC werd thuis met een minimale score van 1 - 0 verslagen. Makkelijk ging het niet maar verdiend was het zeker. 
 
KOOTSTERTILLE - Zoals gewoonlijk werd er even na 14:00 uur afgetrapt op sportpark de Tille. Gebleken is dat de gasten van gistermiddag moeilijk te verslaan zijn. Nipt verloren van hoogvlieger RWF en gewonnen van de andere hoogvlieger ODV. De eerdere ontmoeting tussen WTOC en SCK eindigde in 2 - 2. Er werd dus het nodige verwacht van de thuisclub. 
De kaarten lagen gisteren open op tafel. SCK had het nodige balbezit en WTOC loerde vooral op de counter met handige spelers als Sybren en Jilles Bosma.bGevaar was er wel direct. Een goed uitgespeelde aanval aan de rechterkant belandde bij Aize Storm maar zijn schot werd gekraakt in de 16 meter waardoor goalie Geoffrey Hoiting de bal makkelijk kon oprapen. Het spel speelde zich voornamelijk af op het middenveld waardoor het niet echt aantrekkelijk was om naar te kijken. Blikvangers aan beide kanten probeerden het wel maar zeker in de eindfase mislukte nog veel. Standaard situaties aan WTOC kant waren wel gevaarlijk. Zo moest Marcel Kempenaar handelend optreden bij een vrije trap van Nyckle Smeding. De 1e echte kans aan Tille kant was dan wel gelijk raak. De naar binnen gekomen Aize Storm verlengde een goede bal nadat de Tille de bal had veroverd. Kees de Vries ging daarna het sprintje aan met de centrale verdediger van WTOC en dat liep goed af voor de Vries. Hij snelde alleen op Hoiting af en met een droge schuiver zette hij de Tille op 1 - 0!
Twee minuten voor rust kwam er nog een goede kans. Gerbrand Waaksma slingerde de bal voor en Jouke Waaksma zette zijn hoofd tegen de bal. Helaas voor hem vloog de bal net over.
 
Na rust beet WTOC wat meer van zich af. Het moest ook wel aangezien ook zij kijken naar de nacompetitie. Echt gevaarlijk werden ze niet ook al waren ze vaker te vinden nabij de 16 meter van de thuisclub. Betekent ook dat er ruimte komt voor de Tille. Kansen werden helaas niet benut waardoor het spannend bleef. Zo kreeg Jouke Waaksma de kans maar Hoiting maakte hierbij
zijn goal dusdanig klein dat het voor Waaksma een moeilijke opgave bleek. Ook invaller Tom van der Veen en ook Kees de Vries waren niet scherp genoeg voor de goal om de 2e er in te prikken. Was het niet het zijnet dan lag Hoiting wel weer in de weg. WTOC werd nog eenmaal gevaarlijk. Een aangesneden vrije trap werd door gekopt en die schampte de buitenkant van de paal.
Verder dan dit kwam de uitploeg niet en hierdoor kon de Tille 3 belangrijke punten bijschrijven. 
 
Aankomende dinsdag een doordeweekse speelronde. Dan doet de Tille een bezoek aan Kollumerzwaag waar Friese Boys de tegenstander is. Aanvang 19:30 uur. 
 
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!