Jisteboerewei 1
9288GL
KOOTSTERTILLE
tel. 0512-331861

De laatste keer dat GSVV op Tilster grond wist te winnen was op 29 september 2012. De mannen uit Gerkesklooster-Stroobos waren toen met 1-3 te sterk.
De voorgaande twee edities van SC Kootstertille 1 - GSVV 1 werden niet ruim gewonnen door de Tilsters: beide met 1-0. Gistermiddag kregen de mannen van Pieter Santema de taak om hier verandering in te brengen. Want het doelsaldo kan dit seizoen nog wel eens van groot belang zijn.

KOOSTERTILLE - Vanaf de eerste minuut werd het duidelijk dat de toeschouwers geen getuige zouden zijn van hetgeen zich een week eerder afspeelde op Sportpark de Tille. Waar de thuisclub meteen vol in de aanval ging, hadden de bezoekers een ander plan: verdedigen en de schade beperken.

Het ‘vol-in-de-aanval’ gaan beloonde zich al in de derde minuut. Na een mooie dribbel vanaf de linkervleugel kon aanvoerder Gerbrand Waaksma de bal in de verre hoek neerleggen: 1-0! Dit betekende alweer het 50e doelpunt voor de captain van SCK: een mooie mijlpaal!

Als toeschouwer zou je denken dat het weer zo’n middag zou worden. Maar schijn bedriegt. Het was een helse klus om door de muur van GSVV heen te werken. Desondanks kwamen er voldoende kansen. Nog geen twee minuten na de 1-0 kreeg Kees de Vries een bal perfect aangespeeld. Hij kon vervolgens door stoten naar de 16 om één-op-één te komen met de keeper. Het had een doelpunt kunnen worden, ware het niet dat hij volgens de scheidsrechter reglementair naar de grond werd gehaald: geen strafschop.

Een paar minuten later was Aize Storm het slachtoffer: in balbezit werd hij op het middenveld hard onderuit gehaald. De scheidsrechter achtte het niet nodig om in de 9e minuut al met kaarten te komen en dus kwam de tegenstander goed weg met een waarschuwing. Na deze twee momenten besloot GSVV het wat rustiger aan te doen. Mede daardoor kwam de thuisclub beter, in aanvallend opzicht, in hun spel. Zo belandde een gevaarlijke vrije trap van Gerbrand Waaksma in het zijnet; bracht de keeper van GSVV goed redding op een inzet van Jouke Waaksma en kwam een vlammend schot van Falco Bierma op de lat terecht. Ook een prachtige actie van Gerbrand Waaksma (wederom over de linkervleugel) kon de tussenstand niet naar 2-0 tillen. Dit alles gebeurde in een tijdsbestek van 7 minuten. Het was werkelijk kans op kans. Mede hierdoor waren de verdedigers van de thuisclub een beetje in slaap gesust. Keeper Marcel Kempenaar was dat echter niet want hij bracht in de 20e minuut fantastisch redding op een inzet van Wichard Alink.

De Tille was weer even wakker geschud en kon weer over gaan tot de orde van de dag: goals maken. ‘Pas’ in de 38e minuut, en heel wat mooie reddingen van GSVV-doelman Anne Weening later, kwam er loon naar werken: Kees de Vries haalde op randje 16 eens uit en via een verdediger van de gasten kwam de bal in het net! De bevrijdende 2-0 was eindelijk daar. Ondanks de stand kon de keeper van GSVV terugkijken op een goede eerste helft.

De tweede helft bood ongeveer hetzelfde spelbeeld. Vanaf de aftrap ging de thuisclub met één wijziging (Harmen Tabak verving Anne-Harm Hoekstra) weer vol in de aanval. De honger naar meer doelpunten was niet gestild. GSVV kwam er niet aan te pas en dus mocht Jouke Waaksma in de 57e minuut weer een doelpunt bijschrijven. Na goed doorstoten van Harmen Tabak over de rechtervleugel kon hij simpel binnentikken: 3-0! Hierna kon GSVV nog een speldenprik uitdelen en daar bleef het ook bij voor het resterende deel van de wedstrijd. Het spel speelde zich voor (naar schatting) 80% af op de helft van de bezoekers. Ondanks het verdedigen konden de gasten niet voorkomen dat de thuisclub nog twee doelpunten bij kon schrijven. In de 74e minuut kon Kees de Vries simpel binnentikken en in de 85e minuut kon Jouke Waaksma wederom een doelpunt op zijn naam bijschrijven. Hiermee staat hij nu op 132 doelpunten en is hij met 9 doelpunten in de competitie topscorer.

In de 87e minuut kon Harmen Tabak een goede invalbeurt belonen met een doelpunt, ware het niet dat hij voorlangs schoot. De actie voorafgaand aan het schot was prachtig.

De scheidsrechter besloot uiteindelijk geen blessuretijd toe te voegen en gezien het spelbeeld was dat ook niet nodig. De thuisclub kan terugkijken op een prima wedstrijd en heeft de missie succesvol volbracht; met meer dan één doelpunt verschil winnen.

Volgende week wacht de lastige uitwedstrijd in en tegen Opende. Gezien de statistieken lijkt SC Kootstertille de favoriet. Het gezegde luidt echter: de bal is rond!

Ook het tweede elftal kwam vanmiddag in actie. Na de teleurstelling van een week eerder kon de focus weer gelegd worden op de competitie. Deze keer was Ternaard 2 de tegenstander. Vanaf de eerst minuut werd duidelijk wat voor wedstrijd het zou worden. De uiteindelijke uitslag was 9-0 in het voordeel van de thuisclub. Daarmee staan zij nog steeds aan kop met 15 punten uit 5! De doelcijfers zijn echter interessanter: 34 voor, 2 tegen. Volgende week wederom een thuiswedstrijd: dan is naaste concurrent VCR 2 de tegenstander.