SC Kootstertille revancheert zich thuis tegen Rottevalle - SC Kootstertille

SC Kootstertille revancheert zich thuis tegen Rottevalle

SC Kootstertille revancheert zich thuis tegen Rottevalle

Kootstertille SC 1

6 - 0

Rottevalle 1

Competitie

Mannen KNVB beker Amateurs poulefase Groep 2 43

Datum

11 september 2021 14:00

Scheidsrechter

G.J. Lania

Accommodatie

Sportpark De Tille
Jisteboerewei 1
9288GL
KOOTSTERTILLE
tel. 0512-331861

Waar vorige week de telleurstelling overheerste na het verlies in en tegen Oudehaske, werd er vandaag met volle overtuiging afgerekend met wederom een 3e klasser. 

KOOTSTERTILLE - Op een prachtige grasmat werd er rond de klok van 14:00 uur afgetrapt tussen Kootstertille en het naastgelegen Rottevalle. Voor beide ploegen kans om zich te revancheren na het verlies een week eerder; SCK in Oudehaske en Rottevalle thuis tegen Eastermar. 
Al snel werd duidelijk dat het initiatief deze middag zou liggen bij de thuisclub. Met geduldig voetbal werd er van achteren uit naar voren gespeeld. Kleine speldenprikjes werden afgegeven door de thuisclub. Allemaal kwamen deze mogelijkheden uit standaard situaties. 2x een vrije trap van Gerbrand Waaksma wat gevaarlijk was en één maal uit een hoekschop. Er moest gewacht worden tot op het half uur voordat het raak was. De ingeschoven Douwe Kloostra kon Jouke Waaksma inspelen, zijn individuele actie werd beloond met een keihard schot in de korte hoek van een meter of 22. Hij zette de Tilsters verdiend op 1 – 0! Het maakte het spel van Tilsters makkelijker na de treffer. 3 minuten later was het alweer raak. Een simpele 1/2 tussen Frans Kuipers en Jouke Waaksma maakte mogelijk dat Kuipers de bal voor kon slingeren. Zijn bal werd prima gecontroleerd en koelbloedig afgemaakt door de inlopende Aize Storm 2 – 0! Rottevalle kon hier vrij weinig tegenoverstellen. Hooguit een paar vrije ballen en corners. Op slag van rust had het zo maar 3 – 0 kunnen staan. Een kiezelhard schot van Aize Storm belandde onderkant lat. Waar menig supporter dacht aan de 3e van de thuisclub wou de leidsman van vanmiddag hier niks van weten.

Na rust hetzelfde spelbeeld: een aanvallend Tille. Al snel werd de wedstrijd op slot gegooid. Een schot van Harmen Tabak werd nog gepareerd maar de rebound was voor Aize Storm 3 – 0! Gas terug nemen was deze middag geen optie. Ook na de wisselingen van Santema werd er volop aangevallen. In een tijdsbestek van dik 5 minuten maakte Jouke Waaksma zijn hattrick compleet. Eerst was het na goed doorzetten van Siebo van Es en het goed wegdraaien van de spits zelf om zijn 2e aan te tekenen 4 – 0, was het even later een koud kunstje om een afgeslagen bal in het lege doel te koppen 5 – 0! Het slotakkoord was voor de volgende die een hattrick aan tekende. Aize Storm mocht aanleggen voor een strafschop in de slotminuten. Hij ramde de bal met overtuiging het dak in 6 – 0!

Een goede wedstrijd van de thuisclub die na de zeperd van vorige week zich prima herpakt heeft. Volgende week weer een thuiswedstrijd. Dan komt Eastermar op visite. 
 
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!