Mannen KNVB beker Amateurs poulefase Groep 2 43

Jisteboerewei 1
9288GL
KOOTSTERTILLE
tel. 0512-331861

Eindelijk: na een aantal jaar als nummer twee te zijn geëindigd in de bekerpoule is het dit seizoen gelukt voor de Tilsters om door te stoten naar de volgende ronde. Thuis werd er eenvoudig afgerekend met 5e-klasser Eastermar terwijl Rottevalle de sportieve plicht vervulde door Oudehaske puntloos naar huis te sturen. Door dat resultaat (een beter doelsaldo dan Oudehaske) mag SCK zich opmaken voor een volgende confrontatie in de knock out fase.

KOOTSTERTILLE - Voorafgaand aan de wedstrijd werd er een minuut stilte gehouden voor oud doelman Engele Dijkstra die afgelopen week is komen te overlijden.

Rond de klok van 14:00 uur werd de wedstrijd in gang gezet. Na de dikke winst partij van vorige week straalde de ploeg van Pieter Santema vertrouwen uit. Dit resulteerde binnen 8 minuten in 2 doelpunten. De inleiding van beide doelpunten komt van Simon Spinder. Tot tweemaal toe zette hij Gerbrand Waaksma aan het werk met een heerlijke diepe bal op de zogeheten stropdas. Waaksma dook voor zijn directe tegenstander langs en met een voorzet op maat zorgde hij ervoor dat de 1e goal werd gemaakt door Kees de Vries. De 2e werd hard binnen geschoten door Jouke Waaksma 2 – 0!. Toch dartelde het spel wat op neer. Eastermar voetbalde leuk mee en aan de hand van Sytse Nijboer en Menno Dijkstra kwamen ze er steeds redelijk doorheen. Keeper Allard van den Bosch hoefde nog niet daadkrachtig in de grijpen en zodoende bleef te Tille thuis de baas. De Tille denderde door. En na 25 minuten was het wederom weer raak. En zoals wel vaker stond Jouke Waaksma aan het einde van een goede aanval om er 3 – 0 van te maken. Er werd al snel gedacht aan de 4e maar de vrije trap van Gerbrand Waaksma belandde snoeihard onderkant lat. Toch bleef deze niet uit. Een onderschepping van Frans Kuipers zorgde ervoor dat hij het middenveld over kon steken. Met een steekbal bediende hij de op snelheid lopende Kees de Vries. Hij verschalkte de keeper simpel 4 – 0! Een treffer van Eastermar zag er niet echt aan te komen. Toch kwam die er. Menno Dijkstra ontfutselde de bal bij de Tilsters verdediging en kon alleen af op van den Bosch. Zijn droge schuiver zorgde dat de 0 aan Eastermar kant van het bord kon 4 – 1! Het leek wat irritatie te geven maar niks was minder waar. Nog voor de pauze zette Jouke Waaksma thuisclub op een comfortabele 5 – 1!

Na de thee werd er vrolijk door gedrukt door de thuisclub. Wederom een luttele minuten werd er op los gescoord. De 6 – 1 komt op naam van Aize Storm en de 7 – 1 komen op naam van de ingevallen Anne Harm Hoekstra. Zijn 1e doelpunt van de middag was ook weer één uit het boekje. Een splijtende voorzet draaide heerlijk in. Iedereen ging er aan voorbij behalve Hoekstra die ineens opdook voor de doelman. Met een prima kapbeweging zette hij hemzelf voor een leeg doel. Een koud kunstje  Na wat wisselingen aan de kant van de Tille bleef het niveau prima. Ondanks dat de leidsman een penalty gaf aan Eastermar naar vermeend hands. Menno Dijkstra tekende zijn 2e van de middag door van den Bosch de andere kant op te sturen 7 – 2! De 8 – 2 was een eigen doelpunt. Even later was het wederom Anne Harm Hoekstra die op het scoreformulier komt. Zijn goede actie werd beloond met een doelpunt 9 – 2!

Omdat Oudehaske 6 kilometer verderop verloor van Rottevalle betekent dat nieuws dat Kootstertille zich na jaren weer mag melden in de koker voor de knock-out fase. Een prima beloning voor de mannen van Santema.

Ook het 2e elftal is prima op dreef. SCK2 was te sterk voor VIOD2. In Driezum waren de mannen met 3 – 1 te sterk. Doelpuntenmakers: Sybren Annema, Menno Waasdorp en Christian Nijboer.

Volgende week dan eindelijk de start van de competitie voor de hoofdmacht. Gelijk een mooie graadmeter voor SCK: in en tegen Dokkum. Aanvang 14:30!