Efterwei 20
9221SK
ROTTEVALLE
tel. 0512-342471

KOOTSTERTILLE - Waar vorige week knap werd gewonnen van Leeuwarder Zwaluwen moest vandaag de knop weer worden omgezet. Een bezoek aan Rottevalle stond er op de agenda. Een ploeg in zwaar weer. 0 punten en ook de door de weekse oefenpotten worden kansloos verloren. 'Crisisberaad' afgelopen week bij Rottevalle. Dat er uit een ander vaatje getapt moest worden was wel duidelijk. Ze wilden dan hun huid ook duur verkopen. Dat ging ze de eerste helft ook prima af. Met snelle uitbraken waren ze zelfs gevaarlijk al was de Tille wel de bovenliggende partij. De tweede helft speelde de Tille in een aantal hogere versnellingen en werd er uiteindelijk 4 keer gescoord.

Je hebt er soms van de wedstrijden tussen zitten waar het niet altijd makkelijk loopt. Vandaag was de 1e helft een voorbeeld ervan.
Dat de Tille bovenliggend was aan Rottevalle was vanaf minuut één wel duidelijk. Maar een te laag tempo, verkeerde passes en keuzes deed het voorkomen dat Rottevalle zeker in het eerste gedeelte weinig te duchten had van de gedeeld koploper. Het was zoeken geblazen aan Tille kant. Maar er waren ook momenten dat het wel even lukte. Alleen dan was de paal of lat en de goed spelende keeper aan Rottevalle kant de boosdoener. Zo kopte Jouke Waaksma uitstekend richting goal maar raakte hij de lat. De rebound was niet besteed aan Aize Storm die van alle kanten werd belaagd waardoor hij niet kon afdrukken. Een voorzet van Gerbrand Waaksma raakte de paal en wederom Aize Storm kreeg de gelegenheid om SC Kootstertille in de 1e helft op voorsprong te schieten. Een goed uitgespeelde aanval aan de rechterkant en de daaropvolgende dieptebal van Rinse de Vries werd op waarde geschat door de diep lopende Falco Bierma. Bierma schoot de 16 meter in en met de zogeheten trekbal bediende hij de inlopende Storm. Zijn hard schot werd uitstekend gepareerd. Ook aan Rottevalle kant was er een goede kans te benoemen. Een counter uit het boekje kwam uiteindelijk bij de spits terecht van de thuisclub. Hij ging de één op één niet aan met de verdediger maar koos ervoor om te schieten. Zijn schot werd ook hier prima gekeerd door Marcel Kempenaar. De tussenstand bij rust is dan ook logischerwijs 0 - 0.

In de tweede helft werd de ban gebroken al na 5 minuten spelen. De Tille speelde duidelijk in een hoger tempo en de Rottevalsters konden het tempo al gauw niet meer bijbenen. Douwe Kloostra had een heerlijke pass in de benen vanuit de laatste linie. Jouke Waaksma kwam daardoor in een één tegen één. Hij schudde zijn man van zich af en met een harde knal met links schoot hij de Tille op een welverdiende voorsprong 0 - 1! Kansen werden na de 0 - 1 gemakkelijk gecreëerd. Rottevalle was eigenlijk niet meer te vinden op de helft van de Tille. Zo was vaak de eindpass of de afronding ondermaats voor de gasten. Falco Bierma z'n schot werd gemakkelijk gepakt en een mooie actie van Tom van der Veen werd in de eindfase niet goed uitgespeeld. De nekslag voor Rottevalle viel uiteindelijk in de 75e minuut. Gerbrand Waaksma werd aan in de as aangespeeld, hij omspeelde meerdere tegenstanders en schoot droog met links in de korte hoek de 0 - 2 binnen! Hierna ging het snel. Een vrije trap van diezelfde Waaksma werd snoeihard op de paal geschoten. Toch mocht hij in de 88e minuut wederom aanleggen voor een vrije trap. Dit keer liet hij de keeper kansloos. Een fantastisch schot onder kant lat zorgde ervoor dat ook de derde goal ook een feit was. In de slotminuten was het Harmen Tabak met het slotakkoord. Gerbrand Waaksma snelde zoals wel vaker vandaag langs zijn tegenstander, zijn voorzet belandde bij de 2e paal voor de voeten van Tabak. Hij schoot hard en hoog de 0 - 4 binnen! Vlak hierna werd er afgefloten. Op papier een makkelijke middag voor de Tilsters. Een wedstrijd met twee gezichten maar achteraf hoor je daar niemand over. Wederom een overwinning en hierdoor doet de Tille het prima in de 3e klasse B.

Volgende week komt de degradant van de 2e klasse SC Veenwouden naar Kootstertille. Wederom een graadmeter voor de mannen van Pieter Santema. Er word dan afgetrapt om 14:00. Ook is de volgende tegenstander in het bekertoernooi bekend. 2e klasser Zeerobben uit Harlingen kwam hier uit de koker. Tijdstip en datum voor die wedstrijd zal spoedig bekend worden. Houd hiervoor de social media van SCK in de gaten.