Te Nijenhuiswei 26
9241GV
WIJNJEWOUDE
tel. 0516-481291

Waar vorige week voor het eerst dit seizoen werd verloren in de competitie, wordt er vandaag een punt meegenomen tegen het hoog geklasseerde ODV. Het gelijkspel zal als verlies voelen bij de Tilsters omdat er genoeg gecreëerd werd over 90 minuten.

WIJNJEWOUDE – Glibberen en glijden! Zo lag het hoofdveld erbij in Wijnjewoude. Op een moeilijk bespeelbaar veld werd er rond de klok van 14:30uur afgetrapt tussen de nummer 2 en 3 in de 4e klasse B. Wedstrijden uit het verleden vertellen ons dat het altijd spektakel is tussen beide teams. Vandaag niks anders! Vanaf de aftrap werd er met man en macht gestreden voor elke meter en was goed voetbal een utopie. Kootstertille liet wel zien dat het wat goed te maken had na de verliespartij in Opende vorige week. Na 13 minuten was het raak voor de gasten! Nadat Jouke Waaksma en Gerbrand Waaksma de keeper al eens testte zag de goalie er bij de 0 – 1 niet goed uit. Een corner werd door Kees de Vries hoog de pot in gegooid en vloog zomaar over de keeper heen de verre hoek in. ODV werd hierdoor wel wakker geschud! Ze kwamen beter in hun spel maar telkens vonden ze Marcel Kempenaar keeper van de Tille op hun pad. Door deze druk kreeg de Tille genoeg ruimte om te voetballen. Echter werden deze mogelijkheden niet goed uitgespeeld. Op slag van rust werd het toch 0 – 2. Waar Kempenaar eerst nog heldhaftig op moest treden was het in de tegenstoot raak. Kees de Vries brak door aan de rechterkant en zette Jouke Waaksma aan het werk, die op zijn beurt broer Gerbrand Waaksma l in stelling bracht om tegendraads verwoestend in te schieten. Hiermee gingen de gasten met een 0 – 2 voorsprong richting de thee.

De 2e helft hetzelfde spelbeeld. Hoog tempo, lange ballen over en weer waarbij gezegd moet worden dat ODV meer en meer aanzette. Binnen 5 minuten lag de bal dan ook op de stip. Een zeer makkelijk gegeven strafschop werd feilloos binnen geschoten door Auke Linstra. En de mannen van Van Wijk gingen door. Binnen 20 minuten was de stand alweer gelijk. Frank Tuinstra soleerde prachtig langs Tilster benen en zijn uiteindelijke voorzet werd simpel binnen geschoten door Joop Welfing 2 – 2! Aan beide kanten werd er nog volop gewisseld en aan Tilster kant deed dat de ploeg goed. Ondanks het betere van het spel werd het zomaar 3 – 2. Waar kansen onbenut werden gelaten viel de bal dus aan de andere kant. Een kopbal die voor de pot werd gegooid door Folkerr Hoekstra werd via keeper Kempenaar binnen gekopt door Senne Linstra  3 – 2! De Tille moest nu wel alle zeilen bij zetten km de pot niet te verliezen en dat gebeurde! Harmen Tabak rondde een prima actie van Kees de Vries af en zette daarmee de einduitslag van 3 – 3 op het bord.

Een bittere nasmaak voor de gasten, zeker na een voorsprong van 0 – 2. Toch geeft het wel de weerbaarheid aan van de ploeg om door te knokken tot het einde! Volgende week de DERBY tegen Harkema op het programma. Aftrap 14:30uur!