Jisteboerewei 1
9288GL
KOOTSTERTILLE
tel. 0512-331861

Voorafgaand aan de wedstrijd werd en stil gestaan bij de veel te vroeg overleden Elly Vellinga. Familielid van selectie speler Aize Storm en fanatiek supporter van de Tille. Onder toeziend oog van menig supporter en de familie van Elly (wat veel respect verdiend) werd er een minuut stilte gehouden. Ook onze voetbalvrienden van VV Dokkum hadden hierbij een passend aandeel. Dank daarvoor!

Even na 14:00uur klonk dan toch het fluitje voor het begin van de wedstrijd. Een onderhoudend begin voor de thuisclub. Het was Dokkum die wat beter uit de startblokken kwam. Echt gevaarlijk waren de mannen in groen wit niet. Hooguit een paar corners waar niks uit ontstond. Het eerste echte gevaar kwam van de thuisclub. Kees de Vries bekroonde een actie met een hard schot in de korte hoek maar die werd prima gepareerd door de keeper. Het was wel een teken aan de wand. Niet dat het voetbal hoogstaand was maar de Tille kwam beter in hun spel. En na 17 minuten was het raak! Simon Spinder zette met een diepe bal Jouke Waaksma die de buitenspelval ontliep alleen voor de keeper. Een koud kunstje voor de goalgetter. Hij omspeelde de keeper simpel en schoof de bal in het lege goal 1 – 0! Het maakte veel los bij de Tilsters die daarmee duidelijk maakten dat het een zeer hechte groep is! Het had een paar minuten later zomaar 2 – 0 kunnen zijn. Kees de Vries zijn vrije trap zeilde in één keer op de paal. Toch moest er ook gewaakt worden voor de gelouterde mannen van Dick Groen. Toch was het weer de Tille die haar gretigheid beloonde met een 2e treffer. Kees de Vries vertrok aan de linkerkant van het veld en met zijn linker slingerde hij hard de bal voor de goal. Jouke Waaksma miste in 1e instantie de bal maar Harmen Tabak bij de 2e paal niet. In de rebound zette hij de Tille op 2 – 0! In principe niks op aan te merken aangezien de Tille overal net even wat scherper in was. Toch was het opletten geblazen. Eerst was het Jordi Minnema die alleen door kon op Marcel Kempenaar na wat geklungel achterin. Kempenaar redde heldhaftig en maakte er een corner van. Het was een opleving van de Dokkumers. Sterker nog, in de 42e minuut kwam het zelfs terug in de wedstrijd. Een actie aan de rechterkant werd diagonaal voor gegeven en Dennis de Bruin liep de bal prima binnen 2 – 1! Het bracht de Tille enigszins van de kaart maar nog voor de rust werd de marge weer 2. Harmen Tabak had een schitterende voorzet in huis na een snelle omschakeling. Jouke Waaksma kon de bal tegendraads inkoppen en deed dusdanig goed dat de keeper ondanks zijn zweefduik kansloos was 3 – 1!

Na de rust was het lang zoveel spektakel niet als de 1e helft. Dokkum probeerde een vuist te maken maar echt uitgespeelde kansen leverde dat niet op. Ook de Tille deed niet veel met de ruimte die werd geboden. Een paar keer kwamen de mannen van Santema goed door, maar dan was vaak de eindpass of de individuele actie niet scherp genoeg. Het was vooral het middenveld waar de bal vaak te vinden was. Éénmalig kwam Dokkum nog tot een mogelijkheid. Jordi Minnema probeerde het doel onder vuur te nemen maar zijn schot werd uiteindelijk een rolletje die opgeraapt kon worden door Marcel Kempenaar. De overwinning van de Tille kwam ondanks de aanvallende wisselingen aan de kant van Dokkum nooit echt in gevaar. En na ruim 90 minuten was het dan ook klaar! De Tille maakte het verschil in de 1e helft en hield prima stand de 2e helft. Met deze overwinning staat SCK steviger op de 3e plek en worden de komende weken belangrijk omtrent de bovenste plekken. Aankomende week staat er heuse topper op het spel. Dan komt ODV uit Wijnjewoude op bezoek. De uitwedstrijd was een spektakelstuk waarin er na 90 minuten 3 – 3 op het scorebord stond. Aftrap dan ook wederom 14:00uur! Tot dan!