Mannen KNVB beker Amateurs poulefase Groep 2 43

8465PN
OUDEHASKE
tel. 0513-677622

Eindelijk: na lang trainen/oefenwedstrijden ging het vandaag weer om de knikkers. Na een rode kaart op het half uur gingen de Tilsters ten onder tegen 3e klasser Oudehaske.

OUDEHASKE – Onder ideale omstandigheden werd er rond de klok van de 14:30uur afgetrapt in het beker duel tussen thuisclub Oudehaske en Kootstertille. Voor de Tille een mooi kans om te zien waar ze staan. De beginfase was duidelijk de voor Oudehaske. En al binnen 5 minuten liepen te Tilsters achter de feiten aan. Een goede aanval werd prima afgerond in de korte hoek 1 – 0. Even leek het erop dat het erop en erover was voor de thuisclub. De Tilsters leken voor een aantal minuten de weg kwijt. Uiteindelijk leverde dit een aantal goede mogelijkheden op voor de thuisclub. Het was aan Allard van den Bosch keeper van de SCK om daar een stokje voor de steken. Toch kwamen de gasten beter in hun spel. En werden er ook kansen gecreëerd. Een vrije trap van Gerbrand Waaksma werd goed gepareerd en de rebound was niet besteed aan Rinze de Vries. Op slag van het half uur werd SCK toch beloond. Een goed lopende aanval werd door Jouke Waaksma goed afgemaakt. Zijn individuele actie maakte hij goed af, door de bal snoeihard in het dak te schieten 1 – 1. Waar je zou denken dat dit misschien een kantel punt zou zijn is niks minder waar. Nog geen minuut later ligt de bal alweer in het net. Een splijtende aanval van Oudehaske werd goed afgemaakt met een schot in de kruising 2 – 1. Wederom een tik voor de bezoekers. Ook ditmaal werd de rug gerecht. Een corner van Kees de Vries werd prachtig binnen geschoten door Gerbrand Waaksma. Met een rake volley zette hij 2 – 2 op het scorebord. Na 42 minuten kreeg de Tille de 3e klap van de middag. Kees de Vries pakte op het middenveld een niet al te slimme 2e gele kaart en kon hiermee inrukken. Om het nog wat erger te maken scoorde op slag van rust de thuisclub de 3 – 2.

Na rust moest er uit een andere vaatje worden getapt. Met 10 man gingen de Tilsters op jacht. Toch was er een schrikmoment in de 50e minuut. Een hard duel op middenveld leek niet goed af te lopen voor een speler van de thuisclub. Hij bleef roerloos liggen. Door adequaat optreden van zowel de aanvoerder van Oudehaske en Kootstertille liep het uiteindelijk met een sisser af! De wedstrijd daar in tegen werd intenser. De Tille was sterker met z’n 10en en kreeg loon naar werken. Een vrije trap van Gerbrand Waaksma werd getoucheerd door Jouke Waaksma en zette daarmee de keeper op het verkeerde been 3 – 3! Ook hierna nog genoeg goed uitgespeelde kansen voor de gasten. Deze werden niet verzilverd en dan is de voetbalwet dat de bal er aan de andere kant wel ingaat. Een counter werd afgemaakt in de korte hoek en dat leek de nekslag voor de Tilsters 4 – 3. Zeker als er 10 minuten voor tijd ook nog een zondagsschot in vliegt 5 – 3. Al met al een moeizame wedstrijd voor Tilsters.
Volgende week kan het zich revancheren thuis tegen opnieuw een 3e klasser. Ditmaal komt Rottevalle op bezoek.