Scheidsrechter

H.J. (Hendrik Jan) Slendebroek

Accommodatie

Onbekend

KOOTSTERTILLE – SCK boekt de 3e overwinning op rij. In een spannende wedstrijd werd in de slotfase RWF over de knie gelegd.

Het was voor beide ploegen even wennen zo zonder supporters. Zowel bij SCK als RWF leeft het voetbal en zijn er altijd veel supporters aanwezig. Nu moet er wel gezegd worden dat de supporters van de thuisclub dit provisorisch hadden opgelost. Buiten de hekken stonden er her en der toch supporters die de ploeg aanmoedigde en dat deed de thuisclub veel goed. Voor de trouwe lezers wil ik er ook even op wijzen dat er 90 minuten lang beeldmateriaal is gemaakt door de communicatie-man van SCK; Jefta Elachouri. Dit is volledig terug te kijken op onze Facebook-pagina. Namens de selectie bedankt!

De wedstrijd leek een beetje op een kopie van vorig seizoen. Een keiharde wedstrijd waarin veel gepraat en getackeld werd. Beide ploegen begonnen dan ook strijdvaardig. Kansen waren in het begin schaars. De eerste echte mogelijkheid was wel voor de bezoekers. Een redelijk goed lopende aanval kwam bij de spits terecht. Zijn schot werd prima gepareerd door Marcel Kempenaar. Gelijk daarna was het de beurt aan SCK. Kees de Vries kwam er aan de rechterkant doorheen en bediende Jouke Waaksma. Hij wilde de bal achter het standbeen de verre hoek in plaatsen maar jammer voor hem rolde de bal voorlangs. Het spel werd er niet beter op maar er was genoeg te beleven. Zeker op het middenveld ging het er hard aan toe. Aize Storm en Menno Waasdorp buffelend voorop in de strijd, en zoekende naar de grens van de scheidsrechter. Wat eerstgenoemde later nog een prent opleverde. Overigens moet gezegd worden dat de leidsman prima fluite deze middag. Voor de rust was er nog één echte kans te vermelden. Een vrije trap van Gerbrand Waaksma werd op de paal gemikt. De ruststand logischerwijs 0 – 0!

De 2e helft was nog maar net begonnen of SCK kreeg de mogelijkheid om de score te openen. Kees de Vries bediende Gerbrand Waaksma die op zijn beurt Frans Kuipers lanceerde. Zijn voorzet kwam bij de doorgelopen Kees de Vries maar zijn schot miste precisie. Ook daarna bleef de thuisclub scherp. Jouke Waaksma kwam oog in oog met de doelman maar hij kon de bal niet controleren waardoor de keeper in kon grijpen. De wedstrijd sukkelde wat door en RWF ging steeds opportunistischer spelen. Dit betekende vanzelfsprekend ruimte voor de thuisclub. Toch was het RWF dat een prima kans kreeg. Een lange vrije trap werd ingekopt door de aanvoerder van RWF. Zijn kopbal werd onder de lat weggetikt door Kempenaar. Tien minuten voor tijd brak dan eindelijk de wedstrijd open. Een lange bal werd door Jouke Waaksma goed gecontroleerd. Hij stuurde invaller Harmen Tabak diep en zijn uitstekende voorzet werd door Waaksma afgemaakt in de verre hoek: 1 – 0! Een prachtige ontlading volgde! RWF moest nu en dat deden ze met man en macht. Corners volgden voor de uitploeg maar hier kwam vrij weinig uit. Het slotakkoord volgde vlak voor tijd. Menno Waasdorp zijn vrije trap kwam bij Harmen Tabak. Hij werd onreglementair gevloerd en de leidsman wees naar de stip en gaf de RWF speler een rode kaart. Gerbrand Waaksma ontfermde zich over dit kunstje. Zoals vaker dodelijk: 2 – 0! Dit was tevens de eindstand.

Namens de selectie bedankt voor de support buiten de hekken en natuurlijk niet te vergeten het nodige beeldmateriaal van Jefta Elachouri! Ook bedanken wij MFA Tillehus voor het beschikbaar stellen van hun accommodatie. Hierdoor hebben we alsnog kunnen genieten van de derde helft. Wel met inachtneming van de corona-regels uiteraard.

Volgende week een uitwedstrijd op het programma voor de Tille. Dan wordt er om 14.30 uur afgetrapt in en tegen Birdaard.