Scheidsrechter

A. (Arnold) Haan

Accommodatie

Onbekend

KOOTSTERTILLE – Onder prima omstandigheden zette SCK de goede seizoenstart door. In een spannende wedstrijd trokken de Tilsters uiteindelijk aan het langste eind.

Voor de wedstrijd werden eerst twee spelers in het zonnetje gezet: Pieter Hoekstra (100 wedstrijden) en Douwe Kloostra (150 wedstrijden) kregen een waardig cadeau uit naam van de club. Prima geregeld zoals gewoonlijk.

De wedstrijd werd net na 14.00 uur gestart. Zoals wel vaker was het balbezit in handen van de thuisclub. Echt gevaarlijk werden ze niet. Sterker nog de beste kans was voor de mannen uit Gerkesklooster. Een 1 op 1 werd uitstekend gepareerd door goalie Kempenaar. Het leek de Tille wat wakker te schudden. Het tempo ging langzaam aan omhoog. Grootste kans in de 1e helft was voor Menno Waasdorp. Zijn schot uit een hoekschop van Kees de Vries werd van de lijn gehaald.

De tweede helft hetzelfde spelbeeld. Al werd de druk wel hoger op de GSVV goalie. Waken was het wel voor de Tille. Toch was het lang wachten dat de wedstrijd daadwerkelijk openbrak. Na wat wisselingen aan de kant van de thuisclub werden ze met de minuut gevaarlijker. Eindelijk was het in de 73e minuut raak! Een prima bal van Gebrand Waaksma werd door Aize Storm al springend binnen gegleden: 1 – 0! De ontlading was groot bij de thuisclub, wat mooi was om te zien. Gelijk vanaf de aftrap kon aan de andere kant Kempenaar gelijk aan de bak. Vanaf de aftrap een schot op goal. Met een katachtige redding haalde Kempenaar de bal onder de lat vandaan. Ook de Tille kreeg kansen. Eerst was het Frans Kuipers die opstoomde en Harmen Tabak een niet te missen kans bood. Helaas voor SCK rolde de bal tergend langzaam langs de verkeerde kant van de paal. Ondanks de kansen en het overgewicht was het toch even slikken in de laatste minuut. Een afgeslagen bal werd snoeihard door de spits van GSVV op de paal geramd! Helaas voor hen plofte de bal terug het veld in en kon de Tille uitverdedigen en opgelucht ademhalen. Weer 3 punten voor SCK.

Volgende week weer een thuiswedstrijd. Dan komen de mannen van RWF (Frieschepalen) een bezoek brengen aan de Kootstertille. Aftrap is wederom om 14.00 uur.