Scheidsrechter

A. (Aant) Adema

Accommodatie

Onbekend

KOLLUMERZWAAG – Afgelopen zaterdag stond er na maanden weer een competitie wedstrijd op het programma voor de mannen uit de Tille. Na een redelijke voorbereiding werd, na een brilstand in de rust, Friese Boys in de tweede helft aan de kant gezet.

'Eindelijk!' Dat riep Pieter Santema voor de wedstrijd. ‘Het gaat weer om een ranglijst’. Na het abrupt stoppen van het vorige seizoen ging het vandaag weer om de knikkers. SCK wil natuurlijk de lijn van het vorige seizoen doorzetten. Te beginnen vandaag in Kollumerzwaag.

Even na 14.30 uur werd er op een prima grasmat afgetrapt. Duidelijk was wel wat de verhoudingen waren deze middag. De thuisclub groef zichzelf in en liet de bal aan de bezoekers. Aftasten was het wel. Het was ook even wachten voordat er überhaupt wat gebeurde. Zo werden Falco Bierma en Kees de Vries allebei gelanceerd en kwamen ze beiden ook in een doelrijke positie. Scherpte was wat er ontbrak en beide pogingen werden dan ook een telleurstelling. Friese Boys kon hier in de 1e helft vrij weinig tegen overzetten. Hooguit één schietkans voor spits Jonathan Sabuni, maar die werd prima gepareerd door Marcel Kempenaar.

De 2e helft hetzelfde spelbeeld. Een aanvallend SCK en een gedisciplineerd verdedigend Friese Boys. De wedstrijd brak op het uur open. De net ingevallen Aize Storm knikte een voorzet van Gebrand Waaksma prima binnen: 0 – 1! Enkele minuten later leek Falco Bierma de wedstrijd op slot te gooien. Hij was met het hoofd eerder bij de bal dan de keeper en maakte er 0 – 2 van! De wedstrijd golfde daarna op en neer. De bezoekers waren sterker en hadden het voetballend een stuk makkelijker. Toch werd het weer spannend. Een lange bal werd niet goed verwerkt door goalie Kempenaar. Spits Sabuni was er als de kippen bij om de 1 – 2 aan te tekenen. Lang heeft Friese Boys hiervan niet kunnen genieten. Gebrand Waaksma maakte aan alle illusies een eind. Zijn droge knal, 10 minuten voor tijd, was te machtig: 1 – 3! In de laatste vijf minuten moesten beide keepers nog heldhaftig optreden en dat deden ze dan ook prima. SCK speelde de wedstrijd uit en kan de eerste 3 punten van het seizoen noteren!

Volgende week staat er een thuiswedstrijd op het programma. Dan komt GSVV op bezoek. Aanvang 14:00 uur!

Verslag: Frans Kuipers