Scheidsrechter

M.A (Mendé) Bosma

Accommodatie

Onbekend

KOOTSTERTILLE – Nadat vorige week Jistrum werd verslagen was het vandaag de beurt aan 5e klasser ASC. Met maar liefst 10 – 1 werden de mannen uit Augustinusga huiswaarts gestuurd.

Op een biljartlaken van een veld werd er rond de klok van 14:00 uur afgetrapt. De beginfase was even aftasten en hadden de bezoekers het beste van het spel. Echte kansen werden niet gecreëerd. Na zo’n 10 minuten spelen kwamen de Tilsters wat beter in het spel. De eerste, de beste kans was dan ook meteen raak. Het was een aanval uit het boekje. Spits Bennie de Vries werd prima ingespeeld; hij stuurde de opstomende Andre Boorsma diep en zijn prima voorzet werd binnen gelopen door Gerbrand Waaksma 1 – 0! Ondanks dat de Tille het betere van het spel had was de voorsprong van korte duur. In de 20e minuut kwamen de bezoekers langszij. Spits Tamme de Boer kwam oog in oog met keeper Marcel Kempenaar en in tweede instantie wist hij hem te verschalken 1 – 1! Echt van de kaart was de thuisploeg niet maar een kleine domper was het zeker. Toch kon er op het half uur weer gejuicht worden. Een onderschepping op het middenveld door Gerbrand Waaksma werd afgerond door Bennie de Vries 2 – 1! Luttele minuten later bolde het net wederom. Kees de Vries werd onderste boven gekegeld in de 16 meter en Gebrand Waaksma mocht zich ontfermen over de strafschop. Zoals wel vaker, kan deze gerust genoteerd worden:3 – 1!

De 2e helft bleek achteraf een formaliteit. De Tille gaf gas vooruit en binnen 10 minuten gooiden ze de wedstrijd op slot. Het goudhaantje van vandaag, Gerbrand Waaksma, maakte eerst een goede combinatie door de as en een paar minuten later schoot hij de mooiste van de middag binnen. Zijn vrije trap vloog prachtig de korte hoek binnen: 5 – 1! De thuisploeg drukte door. Bennie de Vries mocht zijn tweede van de middag ook aantekenen. Hij liep de bal prima binnen bij de tweede paal: 6 – 1! Na dit festijn was het de beurt aan de wisselspelers. Drie JO-19 spelers lieten zich duidelijk zien. Eerst was het Anne-Harm Hoekstra die een prima goal maakte en 10 minuten later was dat geval voor zowel Rinse de Vries en Kevin Plautz! Zij zorgden ervoor dat er na 85 minuten spelen een 9 – 1 op het scorebord stond. Het slotakkoord was voor Kees de Vries. Hij kreeg de bal aan gespeeld door Menno Waasdorp en rondde beheerst af: 10 – 1!

Een prima vervolg. Volgende week de beslissing tegen derdeklasser en buurman SC Twijzel. Ook zij staan na twee wedstrijden op 6 punten.