Scheidsrechter

K. (Khalid) Bourakba

Accommodatie

Onbekend

JISTRUM - In een niet hoogstaande wedstrijd heeft SCK de 1e bekerwedstrijd weten te winnen. Met weinig tot geen spectaculaire hoogtepunten werd het uiteindelijk een makkelijke middag. Met 6 doelpunten werd er moeizaam afstand genomen van 5e klasser Jistrum.

Na zo’n 5 maanden werd er eindelijk weer eens een officiële wedstrijd gespeeld door SCK. Helaas, dankzij het corona virus, werd het vorige seizoen abrupt afgeblazen. De Tilsters, die destijds koploper waren van de 4e klasse, stond na de beslissing van de KNVB met lege handen. Nu, een paar maanden verder, zijn er weer nieuwe kansen. Te beginnen met een bekerwedstrijd.

Na een redelijke voorbereiding werd er vandaag eindelijk weer om de punten gespeeld. Je zou dan ook een flitsend SCK verwachten. Het werd even wat anders. Op een moeilijk bespeelbaar veld werd Jistrum wel met de rug tegen de muur gezet maar echte kansen werden niet gecreëerd. Het was wachten tot de 15e minuut. Het was Falco Bierma die plots voor de doelman verscheen. Hij produceerde een rolletje wat uiteindelijk naast ging. Jistrum daar in tegen hield het bij verdedigen. 10 minuten later was het dan wel raak. Een voorzet aan de linkerkant werd in 1e instantie verkeerd geraakt door Kees de Vries maar de 2e man Falco Bierma raakte de bal wel goed. Hij schoot prima binnen: 0 – 1. Het was daarna even uitzitten tot de 45e minuut. Want op slag van rust werd het dan toch 0 – 2. Een vlotte combinatie tussen Gerbrand Waaksma en Menno Waasdorp werd door Waasdorp uiteindelijk afgerond.

In de 2e helft speelde SCK nog steeds stroef. Het was beter dan de thuisclub maar daar is dan ook alles mee gezegd. Jistrum verdedigde met man en macht en dat stond die ploeg ook wel te prijzen. De 0 – 3 en de 0 – 4 kwamen vlak achter elkaar aan. Eerst maakte Falco Bierma zijn 2e van de middag en luttele minuten later was het Anne-Harm Hoekstra die met een prima kopbal de keeper wist te verschalken. Jistrum kreeg loon naar werken en maakte dan ook een eretreffer: 1 – 4. In de laatste 10 minuten wisten de Tilsters nog tweemaal het net te vinden. Menno Waasdorp tekende ook voor zijn 2e goal en in de slotminuten was het Kees de Vries met het slotakkoord. Hij zette de eindstand op 1 – 6.

Een moeizaam spelende uitclub en alle credits voor het vechtende Jistrum. Volgende week staat er een thuiswedstrijd op het programma. Dan doet ASC (Augustinusga) een bezoek aan de Tille. Deze wedstrijd start om 14:00 uur. Tot dan!