T. (Tonnie) Westerloo

Accommodatie

Onbekend

Geschreven door Frans Kuipers

TWIJZEL – SCK is er niet in geslaagd om door te stoten tot de volgende beker ronde. In een wedstrijd waar de thuisploeg beter voor de dag kwam was een minimaal verschil voldoende om door te gaan.

Even na 14:00uur werd er afgetrapt tussen 3e klasser Twijzel en 4e klasser SCK. Beide ploegen hadden na twee speelronden de volle buit. Vanmiddag werd wel duidelijk dat Twijzel alles uit de kast haalde om door te willen gaan. Binnen 25 minuten stond het dan ook al 2 – 0. Eerst werd na 10 minuten een verre inworp niet adequaat verdedigd waardoor er een schermutseling ontstond in de 5 meter tussen twee spelers van Twijzel en Tille keeper Marcel Kempenaar. Hij kon niet voorkomen dat de bal uiteindelijk over de doellijn rolde. Wel leek het erop dat Kempenaar onreglementair bejegend werd. De scheidsrechter wilde hier niets van weten 1 – 0! De druk bleef aan van de thuisclub en het kreeg de nodige kansen. Kempenaar moest meerdere malen optreden en deed dat prima. Rond de 25e minuut moest hij dan toch opnieuw capituleren. Een tussenkomst van de spits van Twijzel bij de uitverdedigende Kempenaar werd een prooi voor de spits van Twijzel. Hij kwam er met een been tussen 2 – 0! De Tille zette hier vrij weinig tegen over. Toch was er hoop! Tien minuten voor rust was de beste Tille aanval gelijk raak. Gerbrand Waaksma had een panklare voorzet in huis richting Falco Bierma. Zijn kopbal was de Twijzel keeper te machtig 2 – 1!

De 2e helft een meer gelijk opgaande partij. Twijzel kreeg kansen maar ook de Tille. Na het uur kantelde de wedstrijd. De Tille drukte meer vooruit en Twijzel loerde op de counter. Kansen waren er nog via Gerbrand Waaksma, Tom van der Veen en Kees de Vries. Waarbij de grootste voor Waaksma. Zijn kopbal vloog rakelings naast. Eindstand 2 – 1!

Een verdiende overwinning voor de mannen uit Twijzel, die wij veel succes wensen in het vervolg van hun bekeravontuur. SCK bijt het spits af in de competitie aankomende zaterdag in Kollumerzwaag. Dan word er om 14.30 uur afgetrapt tegen Friese Boys.