Datum

7 maart 2020 14:30

Accommodatie

Onbekend

Ee – Op een lastig bespeelbaar veld weet koploper Kootstertille weer wat verliezen is. In een matige wedstrijd werd er terecht verloren met 2 – 0 van laagvlieger Oostergo. De wedstrijd werd overschaduwd door de zware blessure van Tille keeper Uitterdijk. Door een ongelukkige botsing in de slotseconde van de wedstrijd was de conclusie een scheen- en kuitbeen breuk.

Traditioneel een lastige wedstrijd voor koploper Kootstertille. Na een paar weken geen competitie te hebben gespeeld ging het vandaag weer om de knikkers. Maar vanaf moment één liep het niet bij de gasten. Oostergo, dat het voor namelijk moest hebben van de 2 mannen voorop speelde vooral de lange bal en kreeg hierdoor ook de nodige kansen. Het was een gelijk opgaande wedstrijd maar de speldenprikken werden uitgedeeld door de thuisclub. Waar linksbuiten Lieuwe Sytsma in 1e instantie het vizier niet op scherp heeft staan was in de 25e minuut wel raak. Hij snelde voorbij zijn tegenstander en met enig fortuin kreeg hij de bal ook om keeper Uitterdijk heen. Vanaf daar was het een koud kunstje om de bal in tegen het net te schieten 1 – 0! Het leek de Tille wat wakker te schudden. Ook de gasten kregen kansen. Zo kreeg Aize Storm de bal net niet goed mee in de 16 meter en een fraaie vrije trap van Falco Bierma werd prima gepareerd. De 2e helft hetzelfde spelbeeld al moet gezegd worden dat de Tille meer grip kreeg. Het enige wat er ontbrak was een doelpunt. Uitgelezen kansen waren er wel al moest er wel gewaakt worden voor de omschakeling. Zowel Jouke Waaksma, Gerbrand Waaksma en de ingevallen Kees de Vries kregen de bal niet in het doel. Oostergo dat meer bezig was met tijd rekken en provoceren moest na 75 minuten met 10 man verder na natrappen van doelpuntenmaker Lieuwe Sytsma. De druk werd hoger maar echte kansen waren er niet meer. De wedstrijd naderde het einde toen voor Tille-keeper Uitterdijk het noodlot toesloeg. Een ingooi viel tussen Uitterdijk en de spits van Oostergo. Met een flinke inspanning was de Oostergo speler eerder bij de bal en tikte de 2 – 0 binnen. Hij raakte daarbij Uitterdijk stevig die daarbij een scheen – en kuitbeenbreuk bij opliep. Er werd gelijk afgefloten om medische verzorging te verlenen aan Uitterdijk. Het Oostergo publiek liet zich toen van de verkeerde kant zien en joelde Uitterdijk uit. Schandalige taferelen die niet thuishoren op een voetbalveld! De 3 punten blijven in Ee waardoor de Tille teleurgesteld achter blijft al waren de gedachten bij Uitterdijk.

Namens de complete vereniging SCK wensen wij Anko Uitterdijk veel beterschap toe en een voorspoedig herstel!