Jisteboerewei 1
9288GL
KOOTSTERTILLE
tel. 0512-331861

KOOTSTERTILLE - Na een aantal moeizame wedstrijden waarin SCK ook de nodige punten heeft verspeeld is het de nummer één en twee van de ranglijst uit het oog verloren. Concurrenten onder de Tille sluipen langzamerhand dichterbij. Nu dus de taak om alle zeilen bij te zetten en een goed resultaat neer te zetten tegen de nummer twee Rijperkerk.

De uitwedstrijd nog vers in het geheugen (een kansloze 3-0 nederlaag) trokken de Tilsters even na 14.00u ten strijde. Aan beide kanten wat wisselingen maar dat deerde beide ploegen niet. De beginfase is er één waarbij Rijperkerk wat vaker de bal in bezit heeft maar moeilijk tot een kans te komen. Veelal de lange bal richting de behendige spits Johannes Meijer. Als het Meijer bereikte moest hij de creatieve oplossing maar opzoeken. De Tilsters hadden hem in de tang door doortastend verdedigen van het centrale duo Kloostra/Hoekstra. Het balbezit dus voor de gasten, maar de kansen voor de thuisploeg. Het spel ging op en neer met de thuisploeg als meest gevaarlijke. Ze kwamen dan ook terecht op voorsprong. Een vrije trap van Menno Waasdorp werd vanaf de middenlijn heerlijk en strak bij de tweede paal neergelegd. Gerbrand Waaksma liep goed door en met een ferme kopbal via de grond zette hij de Tille op een verdiende 1-0! Rijperkerk zette daar in de eerste helft éénmaal een schot tussen de palen wat een makkie was voor Marcel Kempenaar. SCK leek na dik 25 minuten op 2-0 te komen. Een heerlijke actie aan de linkerkant van Kevin Plautz werd door hem prima voor geslingerd. Jouke Waaksma kon binnen schieten maar een fantastische redding van de doelman zorgde ervoor dat het 1-0 bleef. Na een kleine 40 minuten toch de verdubbeling van de stand. Rinse de Vries zette Harmen Tabak aan het werk aan de rechterkant van het veld. Tabak had een steekbal in petto op de doorlopende de Vries. Zijn schot werd nog gepareerd maar de rebound is voor Jouke Waaksma. Hij schoot de 2-0 op het scorebord!

Na rust wat wisselingen aan de kant van de gasten. Het spelbeeld blijft hetzelfde. Ondanks meer balbezit voor Rijperkerk zit het er gewoon niet in voor de gasten. Met veel discipline aan Tille kant werden de Rypstjerkers ver van de goal gehouden. Zo had het na 55 minuten zomaar 3-0 kunnen staan. Gerbrand Waaksma snelde voorbij z'n tegenstander en gaf broer Jouke een niet te missen kans. Helaas voor hem hobbelde de bal naast de goal. De wedstrijd kabbelde wat voort. Rijperkerk wilde wel maar is niet bij machte. SCK daarentegen loerde op de snelle uitbraak. Moment van de middag viel in de absolute slotfase. Pieter Hoekstra wint het kopduel op de middenlijn. De bal beland bij Rinse de Vries die een boogbal uit de hoed toverd voor Jouke Waaksma die de buitenspelval omzeilde. Met een volley van een meter of 30 schoot hij de bal prachtig over de doelman heen 3-0!

Een heerlijke overwinning na een aantal mindere wedstrijden. Door dit resultaat doen de Tilsters volop mee in de 3e periode. En heeft het plek 3/4 in eigen hand. Volgende week de volgende horde. Dan wordt er afgetrapt in Hallum tegen Wykels. Aftrap hier is 14:30uur