Jisteboerewei 1
9288GL
KOOTSTERTILLE
tel. 0512-331861

KOOTSTERTILLE - Je hoort het wel vaker. David tegen Goliath op basis van de ranglijst. Vandaag stond er ook zo’n wedstrijd op het programma. Tegen rode lantaarn Rottevalle. Niks was minder waar. De 5–2 eindstand is een verbloeming van het spel in 90 minuten.
Rottevalle zette even na twee uur de wedstrijd in gang. Het belang van de gasten was duidelijk. Druk naar voren en gauw wat forceren. Het overrompelde SC Kootstertille zeker het eerste kwartier. De thuisclub mag dan ook van geluk spreken dat keeper Marcel Kempenaar scherp was. Jorrit Hoekstra kreeg binnen een aantal minuten al een dot van een kans. Maar Kempenaar redde katachtig. De tweede kans van diezelfde Hoekstra was wel raak. Hij schoot hard binnen vanaf de penaltystip 0–1! SC Kootstertille was van de leg. Langzamerhand kwam de thuisclub toch wat meer in hun spel. De wedstrijd kwam wat meer in evenwicht en ook SCK creëerde nu wat mogelijkheden. Nadat een afstandsschot nog goed werd gepareerd was het even later wel raak. Falco Bierma had een goede loopactie in huis en trok de bal hard voor. Na wat matig verdedigend werk van Rottevalle mocht Jouke Waaksma het laatste zetje geven 1–1! Het venijn zit ‘m in de staart van de eerste helft. Het leek op 1–1 bij de rust, maar daar stak Gerbrand Waaksma een stokje voor. Een goed genomen hoekschop werd bij de eerste paal binnen geknikt door Waaksma 2–1! Het was diezelfde Waaksma die even later verdedigend moest optreden door een bal uit de kruising te koppen.

De tweede helft zette SCK meer aan richting de goal van keeper Robert de Jong. Het had Rottevalle dan ook in de tang maar telkens werd de trekker niet daadkrachtig overgehaald. De grootste kans was voor Rinse de Vries. Maar zijn de tegendraadse kopbal werd prachtig gekeerd de Robert de Jong. En ja, als je ‘m zelf niet maakt dan valt de goal aan de andere kant. Steffen Schra kon de bal goed met links voor geven na 65 minuten en Arjan de Haan kopte deze heerlijk binnen 2 – 2! Op dat moment een goede weerspiegeling van de wedstrijd. Het slot was uiteindelijk voor de Tille. Individuele klasse kwam hierin naar boven en de gebroeders Waaksma konden toch nog een ruime stempel drukken op deze wedstrijd. Eerst zette Gerbrand Waaksma z’n broer Jouke in stelling om de bal achter keeper de Jong te volleren 3–2! De wedstrijd werd helemaal in het slot gegooid in de 85ste minuut. Menno Waasdorp zette Gebrand Waaksma aan het werk en hij soleerde richting keeper de Jong. Met een droge schuiver zette hij de 4–2 op het bord. In de slotminuten mocht hij ook nog eens aanleggen voor een strafschop. Ook deze verzilverde Waaksma 5–2! Een geflatteerde overwinning. Rottevalle had zeker wat meer verdiend maar staat wederom met lege handen. Voor De Tille 3 punten erbij en houd zo de aansluiting met de top 3.

Volgende week een uitwedstrijd tegen Veenwouden. Aftrap is 14:30 uur!