Mounebuorren 25 A
9133MA
ANJUM
tel. 0519-321330

ANJUM - Het is een beetje het verhaal naar de winterstop. Doelpunten worden makkelijk weggegeven en zelf niet doortastend genoeg voor de goal. Waar de bal goed viel voor de winterstop gebeurd dit na de winterstop niet. Illustrerend daarvoor is de grote kans van Jouke Waaksma op twee meter van de goal. Met niemand tussen de palen kopte hij tegen de lat. Na 94 minuten keihard werken hielden de Tilsters uiteindelijk één punt over.

Qua weer prima omstandigheden om te voetballen. Qua veld een heel ander verhaal. Van een grasmat kon je nauwelijks spreken. Toch heeft het zo z’n charmes. Even na half 3 mochten de Anjumers aftrappen. Binnen een aantal minuten had het zomaar als 1–1 kunnen staan. Zo zag Arjen Schregardus zijn schot gered worden door Marcel Kempenaar en had Jouke Waaksma SCK op 0–1 moeten zetten. Zijn kopbal voor open doel belandde uiteindelijk op de lat. SCK bleef gevaarlijker maar het was de thuisploeg die op voorsprong kwam. Een corner werd niet goed verwerkt door de gasten en de rebound werd hard binnen geschoten door Arjen Schregardus 1–0! Het lijkt een beetje zoals de afgelopen weken bij de Tille. Het zogeheten ‘zand in de motor’. Het waren wel de gasten die het betere van het spel hadden. Kansen van Harmen Tabak en Gerbrand Waaksma werden gepareerd. En dan komt de bekende quote toch naar boven. Als je ‘m zelf niet maakt valt ie aan de andere kant. Zo ook vanmiddag. Niet doortastend genoeg ingrijpen was het startsein voor Anjum om de marge te verdubbelen. Een rebound werd door Douwe Dijkstra tot doelpunt gepromoveerd 2–0! Ook hierna bleef de Tille het betere spel houden. En vlak voor rust werd dat beloond. Althans beloond. Een doelpunt van Jouke Waaksma werd afgekeurd vanwege buitenspel. Luttele minuten later alsnog de beloning. Een uitstekende corner werd door André Faber binnen gekopt. Deze kon van de lijn worden gehaald maar de rebound werd hard door Gerbrand Waaksma binnen geschoten 1–2!

Na rust hetzelfde spelbeeld. Anjum loerend op de omschakeling en Kootstertille dat de gelijkmaker wou forceren. De eerste de beste kans was wel voor de thuisclub. Een actie van Johan Boersma was Marcel Kempenaar te machtig. Het was Frans Kuipers die de bal ternauwernood van de doellijn kon ranselen. Aan de andere kant was Harmen Tabak een plaag. Maar telkens was het niet doortastend genoeg in de eindfase. In minuut 75 leek Anjum de wedstrijd te beslissen. Opnieuw was het Arjen Schregardus de gevierde man. Hij snelde ervan door aan de linkerkant van het veld. Met een bekeken schot in de korte hoek zette hij de derde van Anjum op het scorebord. Het leek een wederom een kansloze missie te worden voor de Tilsters. Maar zoals wel vaker na de winterstop kunnen de mannen van de Tille toveren in het laatste kwartier. Er werd aanvallend gewisseld en dat pakte prima uit. Zo kon Harmen Tabak in minuut 86 de aansluitingstreffer maken met een droog schot 3–2! Even leek het erop dat er vlak hierna de penalty zou worden gegeven. Het mooie zwarte uitshirt van Tom van der Veen was aan flarden gescheurd maar scheidsrechter Baas vond dat zelfs te weinig voor een discussie. De gelijkmaker zou dan toch nog vallen. In minuut 94 stoomde de ingevallen Falco Bierma nogmaals een keer op. Hij ging er minstens drie voorbij voor dat hij ook de keeper het nakijken gaf 3–3! Om nou blij te zijn met punt laat ik in de midden. Feit is wel dat de toeschouwers en dan met name de neutrale een heerlijke pot voetbal hebben gezien. SC Kootstertille blijft aansluiting houden maar ziet ook dat de voorsprong op de ploegen onder hun slinkt. De komende twee weken geen competitie voetbal. De eerstvolgende wedstrijd voor SCK is thuis tegen de buurman SC Twijzel. Op 4 maart word er dan om 14:00 uur afgetrapt.