Jisteboerewei 1
9288GL
KOOTSTERTILLE
tel. 0512-331861

KOOTSTERTILLE - Zoals wel vaker is gebleken zijn wedstrijden tussen De Tille en ODV altijd strijdvol zijn en kan de wedstrijd zomaar een andere wending krijgen. Vandaag dan ook niet anders. Waar ODV de buit al binnen leek te hebben na 45 minuten kwamen de Tilsters de 2e helft uitstekend terug. En als in het slot ODV weer langszij komt dan mogen beide ploegen na ruim 90 minuten niet klagen met een gelijkspel. De gekomen supporters waren vandaag spekkoper na dit spektakel stuk!

SC Kootstertille zette de wedstrijd in gang na het fluitsignaal van scheidsrechter Luinenberg. Aftasten was het zeker in de beginfase op een glad veld. Waarbij ODV wat beter uit de startblokken kwam. Na enkele minuten was daar dan ook het eerste gevaar. Frank Tuinstra kwam goed door aan de rechterkant maar zijn schot miste precisie en ging ruim naast. Kootstertille zette daar tegenover wat beter veldspel. Het combineerde wat gemakkelijker maar echt kansen creëren was er niet bij. Na dik 10 minuten spelen was het wel raak voor de gasten. Een doortrap van Marcel Kempenaar werd niet onderschept door Gerbrand Waaksma. Een bal die gelijk diep werd gespeeld werd door Frank Tuinstra uitstekend voor gegeven. Goalgetter Folkert Hoekstra kon hierop goed anticiperen en gleed de bal binnen 0–1! De Tilsters moeten in de achtervolging. En het antwoord kwam snel. Harmen Tabak had een uitstekende actie in huis en een dito voorzet. De instormende Falco Bierma kon de bal binnen lopen maar met een katachtige redding redde Niels van der Meer de gasten. Hierna kabbelde de wedstrijd wat voort. Duels werden niet gemeden en dat leverde Douwe Kloostra in de 35e minuut een gele prent op. De daarop volgende vrije trap werd door Stefan Roffel naast geschoten. Kootstertille leek wat meer vat op de wedstrijd te krijgen totdat ODV zomaar op 0–2 leek te komen. Folkert Hoekstra leek de gasten op een comfortabele voorsprong te zetten was het niet zo dat Onke Hoekstra buitenspel constateerde. Heel ODV kon zich niet vinden in deze beslissing en scheidsrechter Luinenberg leek de grip wat kwijt te raken. Toch viel de 0–2, een knullig moment in de achterhoede van SCK. Frans Kuipers wou de bal terug spelen naar keeper Kempenaar. Hij deed dat te hard en te hoog waardoor de bal pardoes in het netje belandde!

Dat er uit een ander vaatje getapt moest worden de tweede helft dat is aan de thuisclub vaak wel besteed. Wel vaker deze competitie komen de Tilsters sterk terug. Zo ook vandaag. Aan de hand van de uitstekend spelende Falco Bierma gingen de Tilsters op jacht naar de aansluitingstreffer. Duels werden harder en de Tille werd sterker en sterker. In de 56e minuut kwam die treffer daar. Een solo van Falco Bierma werd door hem zelf verzilverd. Hij liep zo door de as van het veld richting vijandelijk doel en schoot diagonaal hard raak 1–2! De Tille zette door. Het rook bloed en de op dat moment verdiende 2–2 hing in de lucht. Het was de aanvoerder van SCK die zijn ploeg hierbij de helpende hand gaf. Waaksma kreeg aan de rechter kant van het veld de bal hoog aangespeeld door Rinse de Vries. Met een bekeken schot schoot hij de bal van ver de bal in de verre hoek 2–2! ODV was de weg kwijt en wist niet meer waar het moest zoeken. Nog geen 2 minuten later viel zelfs de 3e aan Tille kant. Wederom Gebrand Waaksma die zijn stempel drukte. Hij werd aangespeeld aan de linkerkant. Met een actie naar binnen toe schoot hij de bal hard in de verre hoek 3–2! Dat er gekke dingen gebeuren tussen deze 2 verenigingen dat is wel duidelijk en de koek was nog steeds niet op. In de slotfase zette ODV weer aan. De Tille werd naar achteren gedrukt en ODV leek weer op gelijke hoogte te komen. Was het niet dat Folkert Hoekstra in buitenspel positie stond toen hij de bal werkelijk prachtig over Kempenaar heen kopte. Het bleef 3–2, maar het was billen knijpen voor de Tille. Frans Kuipers mocht van geluk spreken dat hij in de 85e minuut mocht blijven staan. Hij kwam hard in op Frank Tuinstra en kreeg hiervoor een gele prent. In de laatste minuten was het alle hens aan dek bij de Tille. Toch viel de gelijkmaker. In de dying seconds pompte ODV de bal maar weer eens de zestien meter in. De Tille kreeg de bal niet weg en het was Joop Welfing die met een omhaal via de onderkant van de lat de eindstand van 3–3 op het scorebord zette.

Al met al een verdiend gelijkspel. De neutrale toeschouwer was vandaag de grote winnaar. Doordat uitslagen op de andere velden redelijk gelijk waren als die van de Tille blijven ze aansluiting houden met de top en blijft er een gat richting de middenmoot. Aankomende week een inhaalwedstrijd. In en tegen Minnertsga wordt er om 14:30 uur afgetrapt.