Jisteboerewei 1
9288GL
KOOTSTERTILLE
tel. 0512-331861

KOOTSTERTILLE - Waar vorige week de druiven zuur waren in Wijnjewoude, slachtte het vanmiddag het arme Trynwâlden. Met goed voetbal op een glad grasveld werden de Trynwâldsters achteruit gedrukt. Na een ruststand van maar liefst 8 - 1, ging de 2e helft de rem erop. Uiteindelijk kwam er een 10 - 2 op het scorebord. Een overwinning van buitencategorie, want niet vaak worden er in de 3e klasse zulke uitslagen genoteerd.

Het zonnetje scheen op een fris sportpark de Tille. Tegenwoordig hangt er tussen de dug-outs langs het hoofdveld een analyse camera. Dit om wedstrijden terug te kijken en te analyseren. En uiteraard alles te filteren en te bespreken met de ploeg. Een uniek systeem voor een derde klasser. Nadat SCK de toss won begon het met de aftrap. De leidsman van vanmiddag kreeg het niet al te druk aangezien er vooral gespeeld werd op de helft van Trynwâlden. Binnen een aantal minuten had het al 2-0 kunnen staan. Harmen Tabak werd na amper twee minuten spelen aan de rechterkant wweggestuurd door een crossbal van Gerbrand Waaksma. Hij ging de verdediger voorbij en trok de bal terug richting Aize Storm. Zijn schot met de binnenkant voet belandde voor hem helaas aan de verkeerde kant van de paal. De daarop volgende uittrap werd niet goed verwerkt door de verdediging van Trynwalden. Een snelle ingooi resulteerde in een goed lopende aanval waarbij Frans Kuipers diep werd gestuurd. Ook hier werd de bal prima terug getrokken richting de penaltystip. Ditmaal was het Jouke Waaksma die de trekker overhaalde. Zijn bal werd gepareerd door de doelman. Na 10 minuten spelen was het dan toch raak. driemaal scheepsrechts zullen we zeggen. Vanuit achteren werd er prima opgebouwd. Een goede loopactie van Gerbrand Waaksma werd gezien door Simon Spinder die de bal over 30 meter heerlijk in de loop bracht bij Waaksma. Met twee man om hem heen speelde Waaksma zich prima vrij en had hij vrij baan naar de goal. Met een simpel schot onder keeper door zette hij de Tille op een verdiende 1-0! De volgende mogelijkheid diende zich alweer gauw aan. In minuut twaalf werd er goed de bal veroverd op eigen helft. De bal kwam bij Menno Waasdorp die Harmen Tabak weg stuurde aan de rechterkant van het veld. Hij speelde de dieplopende Aize Storm in die de bal hard voorgaf op de inlopende Jouke Waaksma. Waaksma die vorige week twee beauty's maakte frommelde al liggend ditmaal de bal simpel over de doellijn heen 2-0! Het ging vanaf dat moment van kwaad tot erger bij de gasten. Een vrije trap notabene voor Trynwâlden belandde al snel hun eigen doelman die hierop een niet al te beste uittrap in huis had. De onderschepping die volgde werd door Harmen Tabak op waarde geschat. Met één simpele steekbal zette hij zoals wel vaker Aize Storm alleen voor de doelman. Een koud kunstje voor Storm. Hard schoot hij de bal langs de doelman 3-0! De Tille liet haar spierballen zien en denderde door. Een dikke minuut later lag de volgende bal alweer in het net. Harmen Tabak had een prachtige vroege voorzet in huis. Jouke Waaksma kwam goed uit met de passen en al vallend poeierde hij de bal achter de verbouwereerde doelman 4 - 0! Even leek het na 20 minuten spelen 5-0 te worden. Goed doorzetten van Aize Storm zorgde ervoor dat het duo Tabak en Storm weer frivool door de achterhoede konden dartelen. Tabak als aangever, Storm als afwerker. Voor laatstgenoemde schoot hij nu over. Het bleek uitstel van executie. Het notitieblaadje al meer dan vol viel al weer het volgende doelpunt. Er werden korte metten gemaakt met het balbezit van Trynwalden. Rinse de Vries zette prima door en leek balverlies te lijden. Door nog een tandje bij te zetten was hij ditmaal de aangever op Aize Storm. Koelbloedig als wel vaker zette Storm de Tille op koers voor een monsterscore 5 - 0! Het startsein was gegeven om het gaspedaal ingedrukt te houden. Althans? Trynwalden kreeg zowaar in de 25e minuut een corner. Doordat er niet scherp werd verdedigd kon een speler van de gasten simpel binnen lopen 5-1! Deed dit wat met het niveau van SCK of het vertrouwen? Dat antwoord is makkelijk te geven. Amper tien minuten later stond nummer 6 op het scorebord. Gerbrand Waaksma werd hard aangepakt aan de linkerkant van het veld. Dit resulteerde in een vrije trap en een gele prent voor Jelle Soepboer. De vrije trap die daarop volgde van Menno Waasdorp werd gesmoord in de zestien meter. De afvallende bal werd Gerbrand Waaksma hard in het dak geschoten 6-1! De druk bleef gigantisch hoog op het doel van Trynwalden. Schoten van de broers Waaksma en Harmen Tabak vlogen rakelings over maar dat het alle hens aan dek was voor de gasten was duidelijk. Over het veranderen van het systeem en zelfs al een wissel toegepast te hebben leek er totaal geen lijn te zitten bij de gasten. Mede door toedoen van SCK werd het nog erger voor de rust. Harmen Tabak die nu te vinden was op links werd aangespeeld in de 44e minuut. Al pingelend (zoals Tabak te boek staat in Kootstertille) kreeg hij de bal bij Aize Storm. Storm denderde het 16 meter gebied in en werd onreglementair gestuit. Een pingel constateerde de leidsman. Gerbrand Waaksma ontfermde zich over de bal en onberispelijk schoot hij binnen 7-1 en tevens een zuivere hattrick voor de topscoorder van de 3e klasse B. De koek was nog steeds niet op en de Tille bleef gretig. Hongerig naar meer doelpunten waar het om bekend staat. Dat Trynwâlden in zak en as was bleek wel als het kinderlijk balverlies leed op het middenveld en dat de teleurstelling dusdanig hoog was dat omschakelen geen optie meer was. Jouke Waaksma werd op snelheid weggestuurd door wie anders vanmiddag dan Harmen Tabak. Met een droog schot zette hij de ruststand op het scorebord en noteerde hij een zuivere hattrick. Bij rust een overweldigende 8-1!

Er leek gas terug genomen te worden door SCK. Met de zon in de ogen wou het wel maar was allemaal niet meer zo sprankelend als de eerste helft. Na vijf minuten spelen in de 2e helft kon Trynwâlden met tien man verder. Jelle Soepboer vergreep zich opnieuw en pakte hiermee z'n 2e prent van de middag en kon vroegtijdig douchen. Kansen werden nog steeds bij elkaar gesprokkeld al ging het wel wat moeilijker. Frans Kuipers zijn afvallende schot leek uitstekend gepakt te worden door de keeper al zag de leidsman hier geen heil in. In minuut 62 viel dan er dan toch weer wat te juichen aan SCK kant. Aize Storm kreeg loon naar werken en maakte net als de mannen van Waaksma z'n derde van de middag. Hij werd diep aangespeeld en nam de bal in één beweging mee. Hard door de benen van de keeper maakte hij er maar liefst 9-1 van ! Vlak hierna wisselde de Tille viermaal. Er werd wat anders gespeeld en de wedstrijd leek ondanks de man meer situatie wat meer in evenwicht te komen. Er viel toch nog genoeg te beleven. Het tempo ging oplaag en Trynwâlden kon zelfs wat terug doen. Danny van Dijk werd weggestuurd en lepelde de bal over Marcel Kempenaar heen 9-2! Het slotakkoord was voor de ingevallen Anne Harm Hoekstra. Invaller Tom van der Veen zette de motor aan aan de linkerkant van het veld. Hij liep als een jonge Usain Bolt z'n man eruit en gaf de bal voor. Helaas voor hem werd de bal getoucheerd en werd er door Trynwâlden een corner weggegeven. De korte variant werd door Anne Harm Hoekstra scherp voor gebracht. Niemand raakte de bal aan en zo viel de bal pardoes in de verre hoek 10-2! Een eindstand waar je U tegen zegt. Voor de Tille geen eerste periode. Die moet het laten aan Rijperkerk. Namens SCK van harte met het behalen daarvan. Rijperkerk is ook de volgende opponent volgende week zaterdag. Eerst zal SCK dinsdag aantreden tegen tweedeklasser Zeerobben uit Harlingen in de knock-out fase van de beker. Deze wedstrijd zal gespeeld worden in Drogeham vanwege de lichtinstallatie. Aftrap op sportpark 'T Doltsje is 20:00u. In Rijperkerk de zaterdag daarop om 14:30u