Jisteboerewei 1
9288GL
KOOTSTERTILLE
tel. 0512-331861

KOOTSTERTILLE - "Wot een pot, mocht helaas net sa wêze. Mar sa lit iederien punten lizze", duidelijke woorden van trainer Santema na het spektakelstuk tegen het stugge Minnertsga. Een voor de Tilsters onbekende tegenstander. Toch is Minnertsga een ploeg met al genoeg ervaring op het 3e klasse niveau. Met spelers die een goal kunnen maken maar ook een ploeg die weet wat werken is. Vanmiddag was het niet anders al heeft het aan SCK te danken dat het met een gelijkspel het sportpark verliet. Na ruim 90 minuten voetbal stond er een 4 - 4 op het scorebord.

Onder prima omstandigheden werd er afgetrapt op sportpark de Tille. Het herkenbare voetbal van de thuisclub wierp ook de 1e helft zijn vruchten af. Met goed combinatiespel werden de gasten terug gedrongen. Ondanks een aantal blessures en schorsingen stond er vandaag toch ook weer een prima Tille. Binnen het half uur leek de wedstrijd ook al beslist. Na 10 minuten werd een voorzet van Frans Kuipers richting goal gekopt door Gerbrand Waaksma. De keeper kon pareren maar de rebound was voor de inkomende Aize Storm: 1 - 0!  Na een kleine 20 minuten was het alweer raak. Anne Harm Hoekstra kreeg de bal aan de rechterkant van het veld. Met een gevoelsbal met de binnenkant voet lanceerde hij prachtig Gerbrand Waaksma. Uit een moeilijke hoek kreeg hij de bal langs de lange doelman 2- 0!  Minnertsga trainer Duco Mulder greep gelijk in. Zijn 4-4-2 systeem werkte niet en haalde pardoes 2 spelers naar de kant. Er werd nu gewoon weer 4-3-3 gespeeld met meer druk naar voren. Het spelbeeld kwam wat meer in evenwicht en ook Minnertsga ging makkelijker voetballen. Zo kwamen ze een aantal keer gevaarlijk bij het doel van Marcel Kempenaar maar Kempenaar hield stand. Sterker nog, op slag van het half uur kopte Waaksma zijn 2e van de middag tegen de touwen. Een heerlijk strakke corner van Aize Storm belemmerde Gerbrand Waaksma er niet van om de bal snoeihard binnen te koppen: 3 - 0!  Het leek allemaal goed te komen voor de Tille tot aan de rust. Toch deed Minnertsga wat terug. Uit het niets combineerden ze tot aan de 16 meter en kwam de spits alleen voor Kempenaar. Zijn doog schot was uiteindelijk te machtig: 3 - 1.

De tweede helft was het weer omgeslagen. Een flinke miezer maakte het spel moeilijker op het gladde veld. Minnertsga nam de touwtjes in handen maar echt gevaarlijk werd het niet. Het laatste kwartier was het spektakel geblazen. MOTM Aize Storm kopte een weer prima getrapte corner heerlijk in de korte kruising: 4 - 1! Het doek leek gevallen voor de gasten maar niks was minder waar. Gelijk vanaf de aftrap was het alweer 4 - 2. Half ingrijpen zorgde ervoor dat de bal binnen de 16 aan de linkerkant hard werd binnengeschoten onder Kempenaar door. Het deed de Tille wankelen. Zo erg dat er zelfs de aansluitingstreffer werd geincasseerd in de 88e minuut. Pardoes viel de bal weer voor een speler van Minnerstga in de 16 meter. Met een volley viel de bal in de verre hoek: 4 - 3. Nog geen 2 minuten later lag de geijkmaker er ook in. Een voorzet werd achterwaarts verlengd en viel goed binnen bij de 2e paal: 4 - 4. Met nog 2 minuten te gaan werd er door beide teams gestreden voor elke meter. Zo kreeg Aize Storm de uitgelezen kans om alsnog de overwinning veilig te stellen. Zijn harde knal werd uitstekend gekeerd door de doelman van de gasten. Een 4 - 4 waar nog lang over nagesproken zal worden. Want dit gelijkspel zal bij de Tilsters voelen als een nederlaag. Er waren namelijk genoeg kansen om de wedstrijd definitief in het slot te gooien. Daarbij wel de kanttekening dat er ook gesproken kan worden van 10 punten uit de eerste 4 wedstrijden. En dat zijn prima cijfers voor de promovendus!

Volgende week staat er een bekerwedstrijd op het programma. Uit de loting is Eerste Klasser Leeuwarder Zwaluwen gekomen.
Zij worden uiteraard dan van harte welkom geheten op Sportpark de Tille. Aanvang zoals gewoonlijk 14.00 uur.