Ljurkstrjitte 2
9269NB
FEANWALDEN
tel. 0511-474072

VEENWOUDEN - Het decor van vandaag was Sportpark de Kemphaan. Al had keeper Marcel Kempenaar het over ‘sportpark waait hard lane’ (een kleine referentie naar het oude stadion van Tottenham Hotspur). Dat het hard waaide was een understatement. Van goed voetbal was dan ook geen sprake. Maar na dik 90 minuten stond er toch een afgetekende 0 – 2 op het scorebord.

Regen, harde wind en een hobbelig veld. Alle ingrediënten voor een wedstrijd waarin het voetballen wordt met de mouwen opgestroopt. Kootstertille mocht de wedstrijd in gang zetten en deed dat rustig aan op zoek naar een gaatje in het compacte spel van de thuisclub. Veenwouden loerde vooral op de counter en dat deed 90 minuten lang. Een schouwspel wat niet echt leuk is om naar te kijken voor de hondstrouwe supporters van beide verenigingen. De grootste mogelijkheid was voor Jouke Waaksma die een prima aanval over rechts niet wist af te drukken. Aan de andere kant moest Marcel Kempenaar handelend optreden op een vrije trap. Proberen deden de Tilsters het wel maar de echte scherpte ontbrak. Lastig was het zeker aangezien Veenwouden terug plooide op eigen helft. En met zo’n ondergrond goed voetbal spelen op een hoog tempo is gewoon geen optie. Logisch dan ook dat de ruststand 0–0 is.

De tweede helft was het wel SC Kootstertille dat weer begon aan te zetten. Zo kreeg het ook de nodige mogelijkheden. Harmen Tabak kwam goed door aan de rechterkant en gaf de bal hard voor. Via een verdediger kwam de bal uiteindelijk op de paal en was het hoogst haalbare een corner. Slordigheden bleven er wel aan SCK kant. Hierdoor was het op letten geblazen voor de tegenstoot. Na 65 minuten werd dan toch de ban gebroken. Kempenaar hervatte het spel snel met een uitgooi. Gerbrand Waaksma kwam in balbezit en stuurde Jouke Waaksma diep. Waaksma trok de bal hard voor op de inlopende Falco Bierma. Bierma kapte zijn man prima uit en schoot de bal hard door de benen van de doelman 0–1! Het leek erop dat het voor SCK erop en erover zo zijn. Maar na de voorsprong begonnen ze achteruit te lopen en kreeg Veenwouden ook een goede mogelijkheid. Een afstandsschot werd door Marcel Kempenaar uit de kruising getikt. Menig Veenwouden supporter stond al half met de handen omhoog maar helaas voor hen was Kempenaar een sta in de weg. Veenwouden drukte meer naar voren wat ruimte opleverde voor de Tille. Zo kwam invaller Anne Harm Hoekstra één op één met de doelman maar schoot hij wild over. Ook Gerbrand Waaksma kreeg een dot van een kans. Hij snelde aan de linkerkant langs zijn tegenstanders maar zijn harde schot belande naast de verre paal. Het bleef spannend tot het eind. Uiteindelijk was Harmen Tabak die de 3 punten veiligstelde. Anne Harm Hoekstra liep goed door op een diepe bal van Falco Bierma. Hoekstra was eerder bij de bal dan de keeper en kon de bal door koppen op de meegelopen Tabak. Voor hem een koud kunstje om de bal in het lege doel te schuiven 0–2! Een goede overwinning wat voor de Tille nodig was om aan te blijven haken bij de bovenste plekken. Voor Veenwouden worden het nog een aantal finales om rechtstreekse degradatie te ontlopen.
SCK komt aankomende week weer thuis in actie. Dan komen onze vrienden van ODV uit Wijnjewoude een bezoek brengen aan de Tille.