Te Nijenhuiswei 26
9241GV
WIJNJEWOUDE
tel. 0516-481291

WIJNJEWOUDE - De afgelopen jaren staan de wedstrijden tussen ODV en SCK te boeken als doelpuntrijk, hard en onberekenbaar. Vandaag niet anders dan anders. Na dik 90 minuten staat er een 4 - 3 op het scorebord. Verdiend? Als je naar het spelbeeld kijkt zeg je van niet, maar achteraf is dat makkelijk praten.

Op een glad veld werd er afgetrapt door SCK deze middag. De gasten uit de Tille hadden de eerste 15 minuten niks te vertellen in Wijnjewoude. ODV zat er kort op en drukte SCK terug op eigen helft. Na een dik kwartier was het aan de thuiskant dan ook juichen geblazen. Een voorzet kwam in de kluts voor de doorgelopen nummer 10 Joop Welfing. Hij aarzelde niet en knalde de bal hard achter Marcel Kempenaar 1 - 0! Op dat moment een verdiende tussenstand. SCK ging vanaf dat moment beter voetballen. Sterker nog, kansen werden goed uitgespeeld. Maar helaas voor Aize Storm en Jouke Waaksma was het telkens net niet. Was het niet de keeper die in de weg lag dan was het wel het geluk wat niet aan Tille kant was. Waar het de afgelopen wedstrijden wel meezat zat het nu niet mee.

De tweede helft ontsprong vanaf minuut 45 gelijk. Jouke Waaksma vertolkte hier de hoofdrol! De eerste de beste aanval was meteen raak. Harmen Tabak werd weggestuurd aan de rechterkant van het veld. Een redelijk vroege voorzet kwam hoog voor Waaksma te hangen. Half in duel volleerde hij de bal snoeihard de goal in 1 - 1! Een prachtige start voor de Tilsters die vanaf dat moment bloed roken. Twee minuten later kwam het zelfs op voorsprong. Wederom Jouke Waaksma. Hij was het adequaatst bij een corner van ook dezelfde aangever als bij de 1 - 1 Harmen Tabak. Hij kon de bal ook nu weer prachtig toucheren en zette de Tilsters op voorsprong 1 - 2! Ze gingen naarstig op zoek naar meer doelpunten. Maar vanaf dat moment kwam er zand in de motor van het afronden. Jouke Waaksma kreeg de opgelezen kans om de nekslag te geven aan ODV. Hij liep één op één met de doelman, maar een opstuiterende bal zorgde ervoor dat hij naast schoot. Even later ging Gerbrand Waaksma er aan de linkerkant vandoor. Zijn voorzet werd door broer Jouke keihard tegen de lat aan gekopt. Tsja, dan geldt die ene voetbalwet. Maak je 'm zelf niet dan valt ie aan de andere kant. Zo ook vandaag. Een voorzet aan de rechterkant werd door Joop Welfing binnen gekopt 2 - 2! Gelijk vanaf de aftrap werd Gerbrand Waaksma in stelling gebracht door Menno Waasdorp. Hij soleerde langs 3 man en schot hard op de paal. Helaas voor de keeper kwam de bal daarna tegen hem aan en rolde de bal alsnog over de doellijn 2 - 3! Vanaf dat moment was het overleven geblazen. SCK werd achteruit gedrukt en kon geen grip meer krijgen op de Wijnjewaldsters. In minuut 80 was daar dan toch de verdienste voor ODV. Een hoge voorzet werd op waarde geschat door doelpuntenmachine Folkert Hoeksta. Hij won het kopduel en zette ODV weer naast SCK. Het kon echt beide kanten op vallen en het leek op een gelijkspel uit te draaien. Er kwam nog één aanval en die was voor ODV. Zo leek het erop dat Folkert Hoekstra duidelijk in buitenspelpositie werd aangespeeld. Maar van verbazing voor velen mocht Hoekstra doorgaan. Hij omspeelde Kempenaar en schoot ODV naar de overwinning 4 - 3! Een terechte overwinning? Nee dat niet. Maar de Tille moet ook naar zichzelf kijken en in het achterhoofd houden dat het in principe genoeg kansen heeft gehad om de wedstrijd naar zich toe te trekken. Ondanks het verlies is er totaal geen man overboord. De koppositie moet het laten aan ONT en Rijperkerk maar een mooie derde plek is na 7 wedstrijden ook een prima plaats.

Volgende week een thuiswedstrijd. Dan komt VC Trynwalden naar de Tille. 14:00 aftrap