Jisteboerewei 1
9288GL
KOOTSTERTILLE
tel. 0512-331861

KOOTSTERTILLE - Al dagen lang werd er uitgekeken naar de wedstrijd van het jaar. Net als de vorige editie in Twijzel waren wederom de belangen hoog aan beide kanten. Twijzel wil de 2e periode en SCK wil zich blijven meten met de bovenste ploegen. Na een enerverende wedstrijd waren de Tilsters vele malen slagvaardiger dan de gasten. Een 4 – 1 eindstand was dan ook een uitslag waar niks op aan te merken was.

Nadat beide ploegen onder toeziend oog van de vele supporters en het nodige vuurwerk het veld op kwamen werd er even na 14:00 uur afgetrapt op een koud Sportpark de Tille. Dat er de nodige spanningen waren op het veld was wel te merken. Bij de Tille zit er met name na de winterstop zand in de motor. Er werden al de nodige punten verspeeld en de ploegen onder hun ,waaronder Twijzel, komen steeds dichterbij. Twijzel daarentegen is aan een flinke opmars bezig: in hun laatste 7 wedstrijden werd er maar éénmaal verloren. Betekent voor hun dat ze goed meedoen voor het behalen van de eventuele tweede periode. Nadat de formaliteiten waren afgerond koos Twijzel ervoor om de eerste helft tegen de wind in te spelen en mocht SCK de wedstrijd in gang trekken. Na amper twee minuten te hebben gespeeld had de thuisclub al op voorsprong kunnen komen. Een snelle ingooi van André Faber kwam bij Falco Bierma terecht. Bierma trok de bal hard voor op de inlopende Jouke Waaksma. Waaksma volleerde de bal richting de goal, maar keeper Zwaagstra pareerde de bal prachtig. Een aantal minuten later liet ook Twijzel zich zien. Johannes Storm kwam goed door aan de linkerkant. Zijn diepe voorzet kwam uiteindelijk voor de voeten van Siemen Sake Kamstra. Ook hier volleerde Kamstra zonder na te denken. Helaas voor hem vloog de bal naast. Na een kwartier spelen kwam er wat meer lijn in het spel van beide ploegen. De thuisclub bleef wel gevaarlijker. Zo werd Gerbrand Waaksma aangespeeld door Jouke Waaksma op randje zestien. Het schot van Gerbrand Waaksma werd gekraakt en viel pardoes op het dak van de goal. Zo rond het half uur de grootste kans aan Tille zijde: Gerbrand Waaksma trok naar binnen en vond spits Jouke Waaksma. Waaksma ging de korte kaats aan met Rowan Sijtsma. Eénmaal de bal terug bij Waaksma schoot hij rakelings en hard naast. Even later was wederom Waaksma betrokken bij een gevaarlijk moment. Frans Kuipers slingerde de bal goed voor richting Waaksma. Hij kon de kruin er tegen aanzetten om uiteindelijk de rebound die hij daaruit kreeg hard in het zijnet te schieten. Met nog een paar minuten op de klok richting de rust werd het nog een paar minuten hachelijk in de box van Twijzel. Zo kon André Faber een snel genomen hoekschop net niet binnen glijden. Ook bij de Tille ging het moeizaam in het slot van de eerste helft. Na de sneue wissel voor Rowan Sijtsma (enkelblessure), was even de organisatie zoek bij de Tilsters. Zo werd een schot van Johannes van der Meulen uitstekend geblokt.
De tweede helft was het Twijzel dat zich wat nadrukkelijker liet zien op de helft SCK. Gesteund door de wind in de rug zetten ze de Tille vast. Dit resulteerde in de lange bal van keeper Marcel Kempenaar. Daarbij wel de kanttekening dat de ballen die Kempenaar gaf uitstekend op maat waren. De Tille bleef gevaarlijker. En in de 62e minuut de beloning. Een vrije trap van Menno Waasdorp werd door niemand getoucheerd en viel pardoes in de verre hoek 1–0! Vier minuten later was daar de verdubbeling van de score. Niet goed uitverdedigen van Twijzel resulteerde in het terug koppen van de bal door Menno Waasdorp in de box van Twijzel. Gerbrand Waaksma pikte de bal op en had een harde voorzet in huis. Jouke Waaksma kwam goed bij de eerste paal en schoot de bal hoog in de goal 2–0! Twijzel greep in en zette de lange Menno Blom in de voorhoede om wat te creëren. Het was wederom SCK met een dot van een kans. Jouke Waaksma strafte een slippertje af in de defensie en liep samen met Tom van der Veen alleen op doelman Zwaagstra af. Waaksma gaf de bal breed om zo de kans aan Van der Veen te geven. Helaas voor hem stuitte de bal op waardoor hij hopeloos naast schoot. Na 80 minuten werd de wedstrijd alsnog in het slot gegooid. Slecht uitverdedigen van keeper Zwaagstra zorgde ervoor dat Gerbrand Waaksma de verdediger onder druk kon zetten. Met een slimmigheidje kon hij alleen door aan de linkerkant. Hij gaf de bal breed op Jouke Waaksma. Een koud kunstje voor de spits. Hij zorgde voor de verdiende 3–0! De wedstrijd sijpelde hierna wat dood. Tot zomaar 9 minuten voor tijd Wytze Pilat een vrije trap mocht nemen rond de zestien meter van SCK. Hij had een heerlijke vrije trap in huis die helaas voor hem op de paal schoot. De rebound werd simpel binnen gewerkt door Menno Blom 3–1! Het leek net zoals de heen wedstrijd weer een hectische slotfase te worden. Maar Menno Waasdorp had voor SCK een slotakkoord in huis. Diep in blessuretijd mocht hij een vrije trap nemen op de middellijn. Hij twijfelde niet en schoot direct op goal. Met als resultaat een bal die heerlijk over de keeper in het netje vloog! 4–1! Na het fluitsignaal mogen we concluderen dat SCK de weg naar boven lijkt te hebben gevonden. Na wat mindere resultaten nu een uitstekend voorkomen in de derby. Voor Twijzel zijn de druiven zuur. Er is echter nog niks verloren met betrekking tot de 2e periode.

Volgende week de lastige uitwedstrijd in en tegen Minnertsga. Eerder werd het 4 – 4 in Kootstertille.