Scheidsrechter

A. van Tuinen

Accommodatie

Sportpark Grootegast

DOEZUM - Dat sommige ploegen in de 3e klasse B te laag staan op de ranglijst mag duidelijk zijn. Met de nieuwe nacompetitie regeling zul je je moeten handhaven bij de eerste acht. FC Grootegast is ook zo'n ploeg. Voetballend sterk, fysiek in orde, alleen ontbreekt het vaak aan punten. Dat tekent dan tot nu toe ook hun seizoen. Een magere 8ste plek is dan ook waar de thuisclub op bivakkeert. SCK is bezig aan een goed seizoen. Na de winterstop is het wel weer even zoeken naar de 100% fitheid en de nodige vastigheden. Vorige week leverde dat nog een punt op tegen Zwaagwesteinde al had dat ook zomaar nul punten kunnen zijn. In de laatste minuut werd het nog gelijk. Nieuwe ronde, nieuwe kansen luid het dan ook.

Op het kunstgrasveld in Doezum werd er na lang wachten op de scheidsrechter afgetrapt door de gasten. Dat het een moeilijke middag zou worden werd al binnen een aantal minuten zichtbaar. FC Grootegast zet druk vooruit en durft het aan om één-op-één te spelen. SC Kootstertille daarin tegen kan de bal moeilijk kwijt en is verplicht de lange bal te hanteren. De tweede bal die daarop volgde viel vaak ten prooi voor de thuisploeg. De thuisploeg werd dan ook sterker en sterker. De eerste paar schoten werden nog gekeerd of het vizier stond niet op scherp. Na zo'n 10 minuten spelen brak FC Grootegast de ban. De bal kwam na een vlotte aanval voor de voeten van Mike Homan. Homan dacht niet na en schoot de bal hard in de rechterhoek. Hij liet Kempenaar kansloos 1-0! De Tille leek hierna nog niet helemaal wakker maar kwam wel beter in hun spel. Er werd vaker gevaar gesticht op de helft van de Groningers. Helaas resulteerde dit niet tot een opgelegde kans. Het moest dan al een simpele vangbal voor de keeper zijn dat toch echte sensatie leidde. Blikvanger aan Grootegast kant is Rolf Hazenberg. Met z'n ervaring en een aantal seizoenen een uitstapje bij de buren van VEV '67. Hazenberg is ook degene die op dat moment de verdiende 2-0 maakt. Hij was het eindstation na een goed lopende aanval. Het was nu echt alarmfase één voor de gasten. Na zo'n 35 minuten kantelde de wedstrijd toch lichtelijk. SCK kwam makkelijker bij de goal van FC Grootegast en kon nu wel gevaar stichten. Binnen vijf minuten werd de achterstand weg gepoetst. Tweemaal was het Jouke Waaksma die dodelijk toesloeg. De 2-1 was een aanval uit het boekje die eerst bij  Gerbrand Waaksma uitkwam. Zijn voorzet werd simpel binnen gekopt door Jouke Waaksma. Op slag van rust werd het zelfs gelijk. Een goede lange bal van Menno Waasdorp werd op waarde geschat door Waaksma. Hij sprong hoger en eerder dan de keeper en zette de 2-2 op het scorebord.

Na rust hetzelfde spelbeeld. FC Grootegast vlot combinerend en SCK dat probeerde via de tegenstoot wat te creëren. De wedstrijd leek wat op slot te zitten. Het was wel Grootegast dat weer op voorsprong kwam. Een vrije trap net buiten de 16 meter werd prachtig binnen geschoten door Kevin Houweling 3-2! Het werd voor SCK wederom een achtervolging. Het laatste half uur ging het dan ook op en neer. Voor SCK werd er soms met kunst en vliegwerk verdedigd maar zolang Grootegast niet verder uitloopt is er van alles mogelijk. In de laatste vijf minuten kregen de gasten dan toch nog de nodige kansen. Gerbrand Waaksma kreeg tot tweemaal toe de bal niet tegen het netje aan. Eerst schoot hij in het zijnet en het schot wat later volgde werd ternauwernood over gekopt door een verdediger. Er kwam nog één kans voor de Tille. Anne Harm Hoekstra had een fijne corner in huis en voor de derde maal deze middag was het Jouke Waaksma die de kop er tegen zette 3-3!
Uit geslagen positie tweemaal terugkomen. Een punt vandaag het hoogst haalbare. Complimenten aan FC Grootegast voor het vertoonde spel. Voor SCK zijn er genoeg leer momenten eruit te halen, maar wat dan ook gezegd kan worden is dat het wederom niet verliest.
Volgende week komt nummer twee Berlikum op bezoek. De eerdere ontmoeting werd een 2-5 overwinning voor SCK. Aankomende zaterdag zal er een ander Berlikum op het veld staan. Aanvang van die wedstrijd is 14:00u