Jisteboerewei 1
9288GL
KOOTSTERTILLE
tel. 0512-331861

Een goed gevoel overhouden aan met name de tweede helft en toch met legen handen staan na 90 minuten voetbal. Het overkomt SCK gisteren middag. Waar de koploper meerdere keren wankelt in de tweede helft is het aan de keeper te danken dat er een forse voorsprong op de ranglijst is tussen de lijst aanvoerder en nummer drie, SCK.

KOOTSTERTILLE – Vooraf aan de wedstrijd was het weer tijd om een mooi bos bloemen uit te reiken. Ditmaal was buitenspeler Tom van der Veen aan de beurt. Met zijn 23 jaar heeft hij de mooie mijlpaal van 100 wedstrijden voor de hoofdmacht bereikt. Namens de vereniging: gefeliciteerd!

Onder toeziend oog van de vele supporters zowel van de gastheren als de gasten was het begin uiterst moeizaam. Beide teams willen wel voetballen maar door hoog druk te zetten was plan B, de lange bal, vaker de oplossing. De tweede bal werd door beide teams evenwichtig gewonnen. Naarmate de eerste helft vorderde was het wel de Tille dat iets beter in het spel kwam. Kansen werden niet gecreëerd maar er bloeide hoop in het elftal. Hooguit een roller voorlangs van Jouke Waaksma was het hoogtepunt de eerste 25 minuten. De eerste, de beste, goed lopende aanval van de gasten was wel meteen raak. Na 33 minuten werd er vlot gecombineerd aan de rechterkant. De bal werd strak voor gegeven over de grond en Ralph Wagenaar was er als de kippen bij om de bal hoog in het net te schieten: 0 – 1! Aan de Tille om te laten zien dat het minstens evenwaardig is aan de koploper. De ruststand was weliswaar 0 – 1 voor de gasten uit Frieschepalen.

De tweede helft was een ander verhaal. De Tille liet zien dat het niet alleen goed kan voetballen maar dat er ook gevochten kon worden. RWF heeft vanaf minuut 45 tot aan minuut 90 niks meer in gebracht. De Tille liep spreekwoordelijk overheen. Kansen werden aan één gerijkt. Te beginnen met een goede bal op Jouke Waaksma. Hij ging het sprint duel aan met de aanvoerder van RWF. Met een kleine voorsprong volleerde hij de bal over de keeper heen maar helaas voor hem stond de lat in de weg. Een mooi begin voor supporters want nu begon het een echte wedstrijd te worden. Even later was een vrije trap van Gerbrand Waaksma bij de RWF keeper te machtig, maar met een goede duik naar links kon hij de bal uit de goal futselen. Het was letterlijk wachten op de gelijkmaker. Met de nodige wisselingen aan de thuisclub kant werd er met man en macht naar voren gespeeld. Kees de Vries kwam tweemaal gevaarlijk door maar ook hij kon er niet voor zorgen om de Tille langszij te brengen. Zijn schoten waren of te wild of niet doortastend genoeg. Zelfs tot diep in blessuretijd stond de motor van de Tille in de hoogste versnelling. Met nog één uitbraak te gaan was het Gerbrand Waaksma die de bal voor slingerde. Invaller Andre Boorsma dook zomaar uit het niets op en met een goede kopbal op zo’n 5 meter leek hij de gelijkmaker te maken. Maar ook dit keer stond de keeper van RWF heldhaftig in de weg. Het is aan de gasten te danken dat de keeper een werelddag had. Maar ook zulke wedstrijden heb je nodig om aan het eind van de rit de beste te kunnen zijn. Voor de Tille wederom een teleurstellend resultaat al moet gezegd worden dat er zeker de tweede helft niks op aan te merken was qua spel en inzet. Soms heb je het geluk aan je zijde en soms moet je je meerdere erkennen. Volgende week opzoek naar eerherstel. Dan word er een bezoek gebracht aan rode lantaarn GSVV. Aftrap in Gerkesklooster is 14:30 uur!