Stienfeksterwei 13 A
9131KK
EE
tel. 0519-518680

Na de zeperd van vorige week tegen Ternaard was het zaak voor de Tille om de aansluiting in de top niet te verliezen. Tegen het laag geklasseerde Oostergo uit Ee werd na een 1 – 0 ruststand de 2e helft orde op zaken gesteld.

EE – Het leek weer zo’n middag te worden waarbij de Tille de boventoon zou slaan. Met geduldig voetbal van achteren uit werd er even na 14:30uur afgetrapt. Oostergo kan de punten hard gebruiken maar zakte tegen de Tille massaal in. Aan de hand van good old Halbe Mossel (ex – Buitenpost) werd er vooral veel gestreden. De Tille dat een aantal mankracht miste door verschillende omstandigheden was zeker in de beginfase de betere. Rond de 20e minuut na al een aantal keren gevaarlijk te zijn was daar dan ook de echte kans. Goed doorzetten aan de rechterkant en dito voorzet werd moeizaam verwerkt door de keeper van de thuisclub. De terugkerende bal werd hard in geschoten door Falco Bierma. Zijn schot werd nog gepareerd en de daarop volgende rebound zou een koud kunstje moeten zijn voor Gerbrand Waaksma. Zijn poeier mist scherpte en ging huizen hoog over. De voetbalwet leert ons dat als je zelf de kansen miet afmaakt dat de bal er aan de andere kant ingaat. Zo nu ook! Een haar scherpe counter via de rechterkant werd prima uitgespeeld en ingeschoten door Dirk – Jan Schreiber 1 – 0! Het leek de Tille wat onstabiel te maken, duels werden vaker verloren en de onderlinge tackles werden wat harder. Na 45 minuten ging de thuisclub dan ook met een goed gevoel de kleedkamer in.

Een toch wel ander Tille de 2e helft. Er moest wat gebeuren en er werd binnen 5 minuten orde op zaken gesteld. Gelijk na de aftrap verscheen Jouke Waaksma alleen voor de goalie. Met een koelbloedig schot zette hij de Tille weer naast Oostergo 1 – 1! 4 minuten later was het alweer raak voor Jouke Waaksma. De uitstekend spelende Douwe Hoekstra zette Waaksma met een subtiel balletje wederom alleen voor de keeper. Met een prachtige volley zette hij z’n ploeg op voorsprong 1 – 2! Oostergo moest nu wel wat meer uit z’n schulp treden. Echt gevaarlijk waren de gastheren niet. Sterker nog; de Tille ging door. Alleen nu ook werden kansen niet afgemaakt. Invaller Tom van der Veen kon na 2x een goede actie te hebben gemaakt niet ervoor zorgen dat de Tille afstand nam. 10 minuten voor tijd gebeurde dat wel! Gerbrand Waaksma ontfermde zich achter een vrijetrap op zo’n 19 meter van de goal. Met een harde knal in de hoek liet hij de keeper kansloos 1 – 3! De klus was geklaard en met de resultaten in de andere wedstrijden kan de Tille weer omhoog kijken.

De avond werd uiteindelijk afgesloten bij Kota Radja. Waar een teamuitje op het programma stond. En met een overwinning op zak was de gezelligheid uiteraard niet ver te zoeken.

Volgende week een heuse topper!!! Dan komt koploper RWF uit Frieschepalen een bezoek brengen aan sportpark de Tille! Aftrap 14:00!

Ook het 2e vlaggenschip van SCK deed goede zaken in de strijd om het kampioenschap! Een 0 – 1 bij VIOD was genoeg om weer 3 punten bij te schrijven! Doelpuntenmaker hier was Bennie de Vries