Mannen KNVB beker Amateurs 1e ronde Groep 1 KO Regio 1

Jisteboerewei 1
9288GL
KOOTSTERTILLE
tel. 0512-331861

We gaan terug naar het seizoen 02/03. Dat was het laatste jaar dat SCK doorstootte tot de knock-out fase van het bekertoernooi. 21/22 kunnen we daar nu aan toevoegen. Het is wel tevens het eindstation. Een veel effectiever Dronrijp was een maat te groot voor de thuisclub. Na 90 minuten stond er afgetekend 2 – 5 op het scorebord

KOOTSTERTILLE – Een druk schema voor de boeg! Drie wedstrijden in een week. Met als eerste horde een bekerclash met 3e zondagsklasser Dronrijp. Een gelouterde ploeg dat dit seizoen lijkt mee te draaien in de bovenste regionen van de 3e klasse. De eerste helft was het niveauverschil niet bijster groot. De Tille speelde niet z’n allerbeste voetbal maar creëerde wel de nodige kansen. Harmen Tabak kwam een paar keer in scoringspositie maar telkens was het de scherpte die ontbrak. Op slag van rust werd er toch nog gescoord. Uit het niets kwamen de gasten op voorsprong. Een corner werd door gekopt en viel plots in de verre hoek binnen: 0 – 1! Lang hebben de gasten niet kunnen genieten van de voorsprong want binnen 2 minuten was het raak aan de andere kant. Een scrimmage werd uiteindelijk afgemaakt door Harmen Tabak. Ondanks hevig protest en een vlaggende grensrechter werd de goal goedgekeurd 1 – 1! Het leek zelfs een voorsprong te worden voor de thuisclub maar Jouke Waaksma leek in buitenspel positie te staan na het goed afdrukken van een voorzet.

Na rust werd de wedstrijd binnen 10 minuten beslist in het voordeel van de Dronrijpsters. Een afgeslagen vrije trap werd in de rebound binnen geschoten en een paar minuten later toen SCK tijdelijk met 10 man stond wegens de blessure van Falco Bierma werd een voorzet bij de tweede paal binnen geschoten: 1 – 3! Kansen waren er zeker wel voor de Tilsters, maar Gerbrand Waaksma en Kees de Vries stuitten of op de keeper of hadden het geluk niet aan hun zijde. Aan de andere kant was het wel weer raak: tweemaal uit een counter sloeg Dronrijp toe. SCK richtte zich nog één keer op en Kees de Vries kon uit de rebound na een schot van Jouke Waaksma doeltreffend uithalen: 2 – 5! De uitslag valt wat geflatteerd uit maar dat neemt niet weg dat de gasten zeer effectief met hun kansen omgingen en hierdoor terecht de volgende ronde bereiken. Namens SCK veel succes gewenst in de volgende ronde.

SCK zal de rug moeten rechten en kan al snel deze kater wegspoelen. Dinsdag 16 november om 20.00 uur zal het de inhaal wedstrijden spelen in en tegen Opende!

LET OP: in verband met de corona maatregelen wordt deze wedstrijd ZONDER PUBLIEK gespeeld.