9249NR
FRIESCHEPALEN
tel. 0512-301027

FRIESCHEPALEN - Na de monsterscore vorige week tegen Oostergo vandaag een heuse topper!

Tegen RWF uit Frieschepalen werd gestreden om de bovenste plaatsen. Kootstertille over de gehele 90 minuten de betere ploeg en daardoor winnen ze afgetekend met 0 – 4.

Prachtige omstandigheden deze middag op het sportpark van SV RWF. Menig toeschouwer van beide teams waren op komen dagen om dit schouwspel de bekijken. Vanaf minuut één was het wel de Tille die wou. Strijdend voor elke meter met ook nog goed voetbal werd RWF bestreden. Van de gastheren is bekend dat ze dynamisch zijn en ook vanmiddag lieten ze dat bij vlagen zien. Zeker op het kunstgrasveld komt dat zeker van pas. De Tille zet hier een ‘opgestroopte mouwen karakter’ tegenover. Aftasten was er niet bij en beide ploegen willen vooruit. De Tille was hierin als 1e gevaarlijk en het was meteen raak. Een vrije trap rond de 16 meter werd door Gebrand Waaksma feilloos in de winkelhaak geschoten 0 – 1! Daar bleef het niet bij. De corners die hierna werden gecreëerd waren gevaarlijk. Tweemaal toe moest de keeper katachtig redden. Eerst op een kopbal van Gerbrand Waaksma en later op een pegel van Kees de Vries. RWF zette hier weinig tegenover al moet gezegd worden dat de afspraken die gemaakt zijn aan Tille kant goed werden uitgevoerd. Kees de Vries was daarna weer aan de beurt. Een vlammend schot belandde buiten bereik van de keeper maar helaas voor hem ook niet in de goal. De bal belandde uiteindelijk op de dwarslat. Toch kwamen de Tilsters op 0 – 2. Falco Bierma speelde zichzef knap vrij en bediende Gerbrand Waaksma, zijn diepe steekbal was perfect in de loop van Harmen Tabak die de bal schitterend over de grond voor gooide. Jouke Waaksma was er als de kippen bij om zijn 29e treffer aan te tekenen. Een aanval uit het spreekwoordelijke boekje, 0 – 2!

Na de rust een gemotiveerder RWF. Er werd meer druk naar voren gegeven en de Tille had moeite om de bal in bezit te houden. Echt gevaar stichten deden ze niet. Telkens werd er adequaat gehandeld aan Tille zijde. Zo nu en dan kwamen de gasten er wel goed uit. Aan de hand van Harmen Tabak, de gebroeders Waaksma en ook Kees de Vries werd het nodige gevaar gesticht. Maar telkens vonden hun de keeper op hun weg. Toch bleek de keeper van RWF (Die wel een ruime voldoende scoorde) in de problemen. Goed druk zetten van Kees de Vries zorgde er voor dat hij de bal tegen de  Vries aan schoot. Helaas voor hem rolde de bal naast. RWF ging opportunistischer speler en dat liet ruimte over voor de Tille! Na 77 minuten werd dan ook de wedstrijd op slot gegooid. Invaller Tom van der Veen bekroonde zijn invalbeurt met een doelpunt. Een droge schuiver vanaf rechts zorgde ervoor dat de Tille de 3 punten kon ruiken. Het werd allemaal een paar minuten later nog mooier toen Kees de Vries bijna identiek als van der Veen zelfs de 0 – 4 aantekende. Hij ging er vandoor na een goede bal van André Faber. Ook hij schoof de bal droog in de verre hoek. Na dik 90 minuten was het klaar en blies de scheids voor het einde van de wedstrijd. Een dik verdiende overwinning voor SCK dat nu de druk er vol op heeft richting ODV. Met nog 2 finales voor de boeg kan er nog van alles gebeuren. Te beginnen volgende week de derby tegen Harkema Opeinde! Aanvang dan 14:30uur en GEEN 14:00uur