SC Kootstertille in matige wedstrijd langs Friese Boys

SC Kootstertille in matige wedstrijd langs Friese Boys

Kootstertille SC 1

3 - 0

Friese Boys 1

Competitie

4e klasse B

Datum

27 november 2021 14:00

Scheidsrechter

B. Kamman

Accommodatie

Sportpark De Tille
Jisteboerewei 1
9288GL
KOOTSTERTILLE
tel. 0512-331861

Eindelijk: na een aantal weken zonder een competitiewedstrijd op het programma was het afgelopen zaterdag wel weer zover. In een niet al te denderende wedstrijd werd Friese Boys uit Kollumerzwaag puntloos naar huis gestuurd.

KOOTSTERTILLE – Op een koud Sportpark de Tille werd er even na 14.00 uur afgetrapt door de leidsman uit Hoogeveen. Direct werd de Tille gevaarlijk. Gelijk werd er naar voren gespeeld en dat resulteerde in een hoekschop binnen een minuut. De corner leverde niks op, maar het was duidelijk dat de thuisclub gas gaf. Daarentegen speelden de gasten ook prima voetbal. Ondanks hun 3 schamele puntjes werd er van achteruit verzorgd opgebouwd. Het eerste echte gevaar was wel voor SCK. Harmen Tabak maakte de actie en dito voorzet aan de rechterkant. Spits Jouke Waaksma kwam net een teen tekort om binnen te tikken. Waaksma gleed richting de bal maar de bal werd niet geraakt. Helaas voor hem wel de paal wat resulteerde in een wissel. Anne Harm Hoekstra was zijn vervanger en die stond aan de basis van het eerste doelpunt. Zijn corner was een prooi voor Aize Storm, die de bal tegendraads binnen kopte. Friese Boys werd ook gevaarlijk maar Marcel Kempenaar liet zien dat hij een uiterst betrouwbare sluitpost is. De 2 – 0 viel wat schlemielig voor de gasten. Onfortuinlijk viel de bal op een hand in het 16 meter gebied wat leidde tot een penalty. Een koud kunstje voor Gerbrand Waaksma!

Na rust hetzelfde spelbeeld. Veel slordigheden op een ook moeilijk bespeelbaar veld. Het ging op neer en beide keepers moesten handelend optreden. Het slotakkoord was wederom voor Gebrand Waaksma. De keeper van Friese Boys kon een indraaiende bal niet goed verwerken en Waaksma was er als de kippen bij om de rebound binnen te schieten: 3 – 0! Dit was tevens de eindstand. Niet de beste wedstrijd, maar ook de mindere moet je winnen! 

Zojuist is bekendgemaakt dat er komend weekend geen competitievoetbal gespeeld wordt voor de A-categorie. Ook de inhaalwedstrijden tegen Opende (morgenavond) en ODV (volgende week dinsdagavond) gaan NIET door.

Voor de B-categorie (waar o.a. ons 2e, 3e en JO19 in zitten) geldt het volgende: het reguliere programma gaat door, tenzij de teams liever niet willen voetballen. Zij kunnen rekenen op coulance en medewerking van de KNVB.
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!