Jisteboerewei 1
9288GL
KOOTSTERTILLE
tel. 0512-331861

Nadat vorige week nog werd afgelast vanwege coronagevallen bij VV Opende mochten de Tilsters vandaag gelukkig wel weer aantreden. Waar het sowieso de afgelopen weken spektakel was bij de wedstrijden van SCK was het vandaag net even iets anders. In een niet al te goede wedstrijd bleven de 3 punten toch op Sportpark de Tille.

KOOTSTERTILLE – Voor de mannen van Santema was er één taak: aan blijven haken. Met mooie wedstrijden in het verschiet (Opende, ODV) is het zaak dat je tegen de ploegen uit het rechterrijtje geen punten verspeeld. Rond 14.00 uur werd er afgetrapt op een winderig sportpark de Tille. Over de eerste 20 minuten kunnen we kort zijn. Het was niet best. Lange ballen en een stug verdedigend V en V.  Kansen kwamen uiteindelijk wel. Een flinke scrimmage bij de goal van V en V zorgde ervoor dat Aize Storm na een goede voorzet van Gerbrand Waaksma de lat raakte, vervolgens Jouke Waaksma de rebound zag worden geblokkeerd en dat Rinze de Vries die rebound weer via via op de paal schoot. De 10 minuten die volgde waren gelijk de beste van de middag. Gerbrand Waaksma eiste hiermee de hoofdrol op. Na een goede actie aan de linkerkant en een dito voorzet kon Harmen Tabak bij de tweede paal simpel binnen schieten: 1 – 0! Drie minuten later was het alweer raak. Gebrand Waaksma stuurde Harmen Tabak in de diepte met een heerlijke steekbal. Tabak was niet zelfzuchtig en lag de bal panklaar voor de meelopende Jouke Waaksma. Hij verschalkte hiermee de uitstekende spelende doelman van V en V: 2 – 0! Nog voor de rust zou ook de 3e goal op het scorebord verschijnen. Waar hij eerst 2 maal belangrijk was bij het aangeven van deed Gebrand Waaksma het nu zelf. Wederom een dribbelactie van een hoog niveau aan de linkerkant. En met een lichtelijk van richting schot liet hij de doelman kansloos: 3 – 0! Speelde V en V dan helemaal niks klaar deze middag? Jawel. Genoeg zelfs. Zeker met standaard situaties en, de altijd bezige bij, Berend Wijmenga werd wel het nodige gecreëerd. Maar telkens was het niet 100% scherp, werd er adequaat opgetreden door een speler van SCK of raakte het de lat.

De tweede helft had meer een formaliteit mogen zijn. Het niveau ging naar een zeer matig niveau en V en V nam wat meer de regie in handen. Keeper Kempenaar moest dan ook wat meer handelend optreden. Een schot van Wijmenga werd nog prima gepareerd, maar in de 65e minuut was het toch zomaar 3 – 1! Een scrimmage voor de goal van Kempenaar werd uiteindelijk binnen geschoten. Het leek SCK wakker te schieten. De thuisploeg nam de touwtjes weer in handen. Er werden zelfs nog de nodige kansen gecreëerd. Invaller Anne Harm Hoekstra zag zijn heerlijke actie en schot net niet bekroond worden. Toch was hij wel het eindstation van de 4 – 1. Wederom stond Gebrand Waaksma aan de basis. Hij stond aan de rechterkant vrij en werd ingespeeld. Met een versnelling trok hij de bal zuiver voor. Hoekstra schoot prima raak. Vlak hierna werd er door de goed fluitende leidsman een einde gemaakt aan de wedstrijd. Een wedstrijd met meerdere gezichten maar ook die moet je winnen. Dat werd gedaan gisterenmiddag door SCK.

Volgende week een bekerwedstrijd. Dan komt zondag 3e klasser Dronrijp op bezoek. Aanvang 14.00 uur.

Ook het tweede elftal speelde gisteren hun 7e competitiewedstrijd. In de derby tegen buurman Twijzel werd met 1 – 2 gewonnen. SCK 2 wist eindelijk weer eens wat weerstand was, want het was een zwaar bevochten overwinning! Doelpunten kwamen van Sieds Tabak en Bennie de Vries. Hiermee blijft het elftal ongeslagen (7 gespeeld, 7 gewonnen) en staat het bovenaan de ranglijst!