Jisteboerewei 1
9288GL
KOOTSTERTILLE
tel. 0512-331861

Als we het dit seizoen over bizarre openingsfases zullen hebben, zal de wedstrijd SCK 1 - VIOD 1 veelvuldig genoemd worden. In de eerste helft werden de toeschouwers getrakteerd op een voetbalspektakel om van te watertanden. Uiteindelijk was het de thuisploeg die aan het langste eind wist te trekken.

KOOTSTERTILLE - Voorafgaand aan de wedstrijd werd Jouke Waaksma eerst nog even in het zonnetje gezet. Tijdens de wedstrijd tegen Birdaard is hij de grens van 125 competitiedoelpunten gepasseerd! Lodewijk Steendam, bestuurslid en tevens ex-teammanager, overhandigde hem een prachtig ingelijste t-shirt.

Nadat de formaliteiten waren afgerond, klonk om 14.00 uur het startsignaal van de arbiter. Binnen enkele minuten begon meteen duidelijk te worden dat dit wel eens een verhit potje voetbal kon worden. Want al na 5 minuten spelen was het raak: na slordigheid achterin was het Pieter Ele Kuitert die simpel binnen kon tikken op een voorzet van Erik v/d Veen. 0-1!

Dit doelpunt was de opmars naar 25 minuten voetbalspektakel. Tevens was de thuisploeg wakker geschud. In de 8e minuut vond er een fantastische aanval over links plaats via Gerbrand Waaksma en Jouke Waaksma. Een strakke voorzet kon worden afgerond door de inglijdende Aize storm: 1-1!

Enkele momenten later wees de arbiter naar de stip in het voordeel van SC Kootstertille. Een mooie crosspass van Simon Spinder werd mooi aangenomen door Kees de Vries. Hij kon doorstoten naar het strafschopgebied maar werd daarbij onderuit gegleden door de tegenstander. De scheidsrechter vond het voldoende voor een strafschop en dus mocht Gerbrand Waaksma ijskoud binnen schieten: 2-1!

Er was amper een minuut verstreken na de aftrap van de tegenstander toen het alweer raak was. Na een prachtige individuele actie, wist Gerbrand Waaksma wederom het net te vinden. In de 16e minuut zette hij de score daarmee op 3-1.

De verbazing was groot bij de toeschouwers: 4 doelpunten in, laten we zeggen, een kwartier speeltijd. Dat zien we niet vaak. Tijd om bij te komen was er niet: in de 19e minuut deed VIOD iets terug door wederom Pieter Ele Kuitert. Na een voorzet van Sake Dijkstra kon hij simpel binnen tikken: 3-2. Wat er vervolgens in de minuten erna gebeurde… Slechts twee minuten later kon Falco Bierma uit een rebound binnen schieten en in de 23e minuut gold datzelfde ook voor Anne Harm Hoekstra. In de 27e minuut dekte Falco Bierma goed door en gaf de bal af aan Jouke Waaksma; hij wist vervolgens uit een mooie diagonaal te scoren. Waar er in de 19e minuut nog een stand van 3-2 op het scorebord stond, was dit na 27 minuten spelen totaal anders: 6-2!

In minuten erna werd de spreekwoordelijke voet even van het gaspedaal gehaald. Er werd meer controlerend gespeeld. Dat leverde echter nog wel kansen op beide ploegen. Deze werden echter niet benut op één kans na: geklungel op het middenveld zorgde ervoor dat Pieter Ele Kuitert de bal kon veroveren en met vrijwel niemand op zich heen op de keeper af kon rennen. Zo veranderde hij de score na 45 minuten spelen in 6-3!

Nadat beide teams verdiend hun kwartiertje rust hadden gehad, kwamen ze rond de klok van 15.05 uur weer het veld op. In de tweede helft een totaal ander spelbeeld. Zowel bij de thuis- als uitploeg. Er werd met veel meer controle gespeeld door beide teams. Ondanks het relatief wat saaiere begin (ten opzichte van de eerste helft), waren er nog wel kansen hier en daar. Maar ‘pas’ na 20 minuten spelen in de tweede helft was het weer raak door wederom clubtopscorer aller tijden, Jouke Waaksma! Hij schoot van een metertje of 20 schoot hij mooi raak: 7-3!

In de 78e minuut werd wederom Pieter Ele Kuitert gevonden. Hij veranderde de stand in 7-4, wat uiteindelijk ook de eindstand zou worden. Hiermee was hij de grote man aan VIOD-zijde. Hij wist deze middag liefst vier keer het net te vinden. Chapeau!

In het resterende kwartier werd de wedstrijd ‘zakelijk’ uitgespeeld. De eerste helft zal voor het gros van de spelers veel energie gekost hebben.

Volgende week wacht wederom een thuiswedstrijd. Om 14.00 uur zal er dan afgetrapt worden tegen de spelers van GSVV 1 (Gerkesklooster-Stroobos).

Het tweede elftal kwam gister ook in actie. Zij speelden een bekerwedstrijd tegen SV Marum 4. In een sterk gewijzigd elftal werd er uiteindelijk met 4-4 gelijk gespeeld. Strafschoppen moesten uiteindelijk een winnaar aanwijzen en daarin moest SCK2 zijn meerdere erkennen in de tegenstander. Volgende week wacht wederom een thuiswedstrijd voor de mannen van trainers Gerbrand Waaksma en Vincent schuur: om 12.00 uur wordt de competitie vervolgd. Dan komen de spelers van Ternaard 2 op bezoek.