Foarwei 17 A
9114RA
DRIEZUM
tel. 0511-424222

Wat nog wel eens een lastige horde kan zijn voor de Tilsters bleek in de praktijk een gemakkelijke overwinning.
Binnen het kwartier leek de wedstrijd al op slot te zitten na 3 snelle doelpunten aan gasten kant. Het bleek de waarheid. Na 90 minuten stond er een comfortabele 0 - 5 overwinning op het scorebord en daar was niks op aan te merken.

DRIEZUM - Onder toeziend oog van menig supporter van beide clubs werd er even na 14:30 uur afgetrapt. Het kon nog wel eens een spektakel worden aangezien de heenwedstrijd op de Tille een doelpuntrijke 7 - 4 werd. VIOD dat mannen als Roelof en Erik van der Veen en Pieter Ele Kuitert kent is een gelouterde ploeg die als ze het op de heupen hebben het iedereen in de 4e Klasse B moeilijk kan maken. Ook vanmiddag stonden deze mannen aan de aftrap. De Driezumers lieten 90 minuten lang de bal aan de Tilsters. Op een hobbelig en droog veld probeerde SCK te combineren om uiteindelijk de mannen voorin te bereiken.
De eerste minuten van de wedstrijd was redelijk slordig maar SCK groeide van moment tot moment. Waar VIOD een aantal corners kreeg in de beginfase en ook een goede kans via Erik van der Veen, was het SCK dat gelijk dodelijk was bij het eerste dode spelmoment. Een corner van Kees de Vries goed aangesneden kwam in de kluts voor de voeten van Gerbrand Waaksma. Hij twijfelde niet en met een subtiele voetbeweging schoot hij de bal in het dak van het doel 0 - 1! We noteren dan de 8e minuut. 4 minuten later was het alweer raak. Frans Kuipers zette Kees de Vries aan het werk aan de linkerkant. Zijn heerlijke voorzet viel tussen schip en wal in de defensie van de thuisclub.
Jouke Waaksma wist wel raad met dit cadautje en met een stift zette hij de gasten op 0 - 2! De Tille ging door en bleef gas houden.
Luttele minuten later kwam daar de volgende klap voor VIOD bij. Wederom niet adequaat verdedigen in de 16 van de Driezumers.
De bal kwam voor de voeten van wie anders dan Jouke Waaksma. Met een droge harde knal met links gooide hij de wedstrijd al vroegtijdig op slot 0 - 3! Het restant van de 1e helft werd het spel slordiger en was het ook VIOD die vaker in balbezit was te vinden. De mannen van Kleefstra waren niet bij machten om ook maar iets van gevaarlijk te worden. Het moest het vooral doen met dode spelmomenten. En als het dan een doelpoging had dan stond Marcel Kempenaar z'n mannetje en pareerde dat dan prima.
SCK daarintegen kreeg zo ook z'n momenten. Plaag voor de defensie van VIOD was Harmen Tabak. Hij speelde zijn direct tegenstander horendol en voor hem leek met name de 1e helft op een speeltuin.

De 2e helft was een kopie van de 1e. Niet dat de Tille extreem veel gas gaf maar het controleerde de wedstrijd op zoek naar
de 4e treffer. De kansen kwamen er ook wel maar telkens werd er of afgevlagd voor buitenspel of was de eindpass en/of afronding niet 100%. De supporters moesten wachten tot de 67e minuut voor het volgende opwindende moment. Het was invaller Aize Storm die zijn prima invalbeurt bekroonde met een doelpunt. Hij werd aan het werk gezet in de 16 meter. En met een goede knal in de hoek
liet hij de VIOD keeper kansloos 0 - 4! SCK wisselde daarna er op los en er werd vrij weinig gemerkt van kwaliteit verschil
Ook de invallers zetten hun beste beentje voor en ook dat is dit seizoen bij SCK een kwaliteit! Het slotakkoord van de wedstrijd was voor net als vorige week uitblinker Kees de Vries. Hij ontdeed zich van z'n tegenstander aan de linkerkant van het veld, sneed naar binnen en met een schitterende knal in de winkelhaak zette hij de eindstand van 0 - 5 op het scordebord!
Al met al een gevreesde uitwedstrijd die als volwassenen is gespeeld door de Tille met een meer dan terchte uitslag.
De 4e klasse B lijkt een 3 strijd te worden aangezien ploegen onder de top 3 punten verspelen. Het kunnen nog mooie weken worden voor de mannen van Pieter Santema.

Volgende week een thuiswedstrijd! Dan komt WTOC uit Aldwald en tevens de nummer 4 op bezoek op sportpark de Tille!