Jisteboerewei 1
9288GL
KOOTSTERTILLE
tel. 0512-331861

Onder toeziend oog van de vele supporters op Sportpark de Tille rekende een goed spelend SCK af met concurrent Opende. Waar de uit wedstrijd nog werd verloren met 2 – 0 waren gisteren de rollen omgegooid. Na een 1 – 0 ruststand liepen de Tilsters uiteindelijk uit naar 3 – 1.

KOOTSTERTILLE – Na de toch wel zeperd van vorige week in en tegen Birdaard was het vandaag zaak om de 3e plaats in de 4 klasse B niet te verspelen. Het wisselvallige Opende was hierin de tegenstander. Van onderschatting mag zeker geen sprake zijn aangezien de mannen uit het Grunninger dorp wel degelijk een goed potje kunnen voetballen. Even na 14:00uur werd er afgetrapt tussen beide teams. Opende startte met de wind in de rug, maar liet de bal aan de thuisclub. Rustig zoekend in het compacte blok van Opende was er de eerste 10 minuten weinig aan de hand voor de gasten. Het tempo ging daarna omhoog en kansen werden gecreëerd. Met name de goed spelende Kees de Vries bleek een plaag voor de defensie van Opende. Hij kwam een paar keer goed door en zette daarmee Jouke Waaksma meerdere malen in scoringspositie. Telkens vond Waaksma de prima goalie van Opende op z’n weg. Was het niet de doelman dan was het wel de paal die hij raakte. De supporters moesten wachten tot het laatste van de 1e helft. Via de rechterkant kwamen Andre Faber en Harmen Tabak goed door. Laatstgenoemde had een puike afdraaiende voorzet die door Kees de Vries verwoestend in de rechter winkelhaak werd gerost 1 – 0!

De 2e helft was nog geen 10 minuten oud of de 2 – 0 hing in de touwen. Een houdini actie van wederom Kees de Vries aan de linkerkant van het veld. Hij draaide zijn tegenstander dol en met een straffe voorzet kon hij Jouke Waaksma bereiken. Met een prima schot bij de 1e paal gaf hij de Tilsters meer lucht. 20 minuten voor tijd kwam toch onnodig de spanning terug. Douwe Kloostra toucheerde de bal bij een voorzet en verschalkte daarmee z’n eigen doelman Marcel Kempenaar 2 – 1! Het leek wat vertrouwen terug te winnen bij Opende. Niks was minder waar. 8 minuten later kwam dan de bevrijdende 3 – 1 op het bord. Een schitterende pass van Andre Faber bereikte Jouke Waaksma in de loop. Met een soepele voet beweging van een meter of 20 vloog de bal over de doelman heen. Hij haalde alle spanning weg bij de mannen van Santema die daarna de wedstrijd rustig uitspeelde.

Trainer/coach Pieter Santema was dan ook tevreden achteraf;

“Het was een wedstrijd waarin wij als collectief een goede prestatie hebben geleverd. De organisatie voerde de boventoon 90 minuten lang en we straalden in alles uit om de wedstrijd te willen winnen. Daarnaast waren we dominant en ook dat hebben we de gehele wedstrijd volgehouden”

Volgende week volgt er een uitwedstrijd. Dan speelt SCK tegen het vlaggenschip van V en V ’68 in Garyp!