Jisteboerewei 1
9288GL
KOOTSTERTILLE
tel. 0512-331861

Vooraf werd er nog duidelijk vermeld dat er van onderschatting geen sprake mocht zijn. Zeker in deze fase van de competitie draait het allemaal om scherpte en bewustwording van het uiteindelijke doel. De uitwedstrijd tegen Oostergo uit Ee is daar een voorbeeld van. Als je niet scherp en geconcentreerd bent sta je daar zomaar bij rust met 1 - 0 achter. Uiteindelijk is het destijds omgedraaid in een 1 - 3 overwinning. Vandaag een heel ander soort wedstrijd. Oostergo dat zich eigenlijk al heeft neergelegd bij degradatie en Kootstertille dat nog vol op in strijd is met de RWF en ODV om de prijzen. Vanmiddag werd duidelijk wat de ambities zijn van de Tilsters. Met hoog druk en veel
voetballend vermogen werden de 'klaaimannen' met maar liefst 10 - 0 huiswaarts gestuurd.

KOOTSTERTILLE - Na het nodige sproei werk afgelopen week lag het hoofdveld op sportpark de Tille er al een stuk beter bij dan de afgelopen weken. Even na klokslag 14:00uur werd hier dan ook afgetrapt. Na de midweekse 0 - 2 overwinning op Friese Boys wou de thuisploeg uiteraard deze zegereeks doorzetten. Vanaf het allereerste fluitsignaal is het éénrichtings verkeer. Met soms goed combinatie voetbal wisten de mannen uit Ee niet waar ze het moesten zoeken. Binnen de 2 minuten werd het 1e doelpunt aan Tille kant al gemaakt. Helaas werd deze afgekeurd op buitenspel. Of het daadwerkelijk zo was laat ik in het midden. Het is uiteindelijk uitstel van executie. Na een kwartier spelen kwamen de Tilsters op voorsprong. Een aanval uit het boekje. Falco Bierma werd diagonaal weg gestuurd en met een voorzet met buitenkant rechts bereikte hij panklaar Jouke Waaksma. Waaksma hoefde de bal alleen maar het hoofd aan te raken om de thuisploeg op een 1 - 0 voorsprong te zetten. 10 minuten later was het alweer raak en wederom was Waaksma de doelpuntenmaker 2 - 0! Tussen de 2e en de 3e goal van de Tille was het aan de keeper van de gasten te danken dat het al niet voor rust een afstaffing zou worden. Hij pareerde ballen van Kees de Vries en Falco Bierma prima. Toch moest hij net voor rust voor de 3e keer capituleren. Het was Rinze de Vries die uit een rebound de bal prima in de hoek legde 3 - 0! Tevens de ruststand. Na rust een nog getergder SCK. En binnen 15 minuten werd de score naar maar liefst 7 - 0 getild. Een hoofdrol is hierin weggelegd voor aanvoerder Gerbrand Waaksma. Waarin hij de 1e helft soms nog wat ongelukkig was liet hij de 2e helft een stukje klasse zien. Hij werd 5 minuten na rust aan de linkerkant aangespeeld. Met een soepele beweging speelde hij zichzelf vrij en vanaf een meter of 20 krulde hij de bal in de winkelhaak 4 - 0! De Tille zette door en in een tijdsbestek van 5 minuten werd er maar liefst 3 keer gescoord. Gerbrand Waaksma, Kees de Vries en opnieuw Jouke Waaksma waren hierin de hoofdrol spelers. Op het uur wisselde trainer Santema 4 keer en kwam er vers bloed binnen de lijnen. Enig invloed op de wedstrijd? Nee! Er bleef in een hoog tempo gevoetbald en dat resulteerde nog in 3 doelpunten! Jouke Waaksma maakte zijn 4e van de middag door 1 op 1 koelbloedig te blijven, Gebrand Waaksma schoot een penalty feilloos binnen en het slotakkoord deze middag was voor Rinze de Vries die zijn 2e van de middag aan tekende. Met een droge knal in de korte hoek tilde hij de score naar maar liefst 10 - 0!

Een goed vervolg na de midweekse overwinning! Volgende week staat er een heuse topper op het programma. Dan word er een bezoek gebracht aan directe concurrent RWF uit Frieschepalen. Steun is nodig dus een oproep om met z'n allen te komen!!

Tevens nog even een felicitatie aan het adres van SCK 2! Na een 0 - 3 overwinning op VCR2 werd het kampioenschap binnen gesleept. Een prachtige prestatie van de mannen van Schuur en Waaksma. Namens de 1e selectie GEFELICITEERD!