Harddraversdijk 3
9101XA
DOKKUM
tel. 0519-294072

Eindelijk: na bijna een jaar geen competitievoetbal was het gisteren weer zo ver. Bekerwedstrijden en oefenpotten zijn hartstikke leuk, maar spelen voor een ranglijst is en blijft het doel. Voor de Tille meteen een topper in de 4e klasse B. In en tegen Dokkum. Waar de ruststand nog 0 – 0 was, besliste SCK de wedstrijd in de 2e helft.

DOKKUM – Op een goed gevuld Sportpark Harddraverspark werd er even na 14.30 uur afgetrapt. Op een moeilijk bespeelbaar veld was goed voetbal uit den boze. Dokkum zakte wat in en de Tille kreeg de kans om op te bouwen vanuit achteren. Echte kansen werden niet gecreëerd. Wel was duidelijk dat de thuisclub de grens opzocht bij de leidsman. Stevige overtredingen op het middenveld zorgden ervoor dat het allemaal wat stroef verliep. De eerste echte kans was wel voor de gasten. Niet goed uitverdedigen aan Dokkumer zijde, zorgde ervoor dat Gerbrand Waaksma zijn broer Jouke Waaksma weg kon steken. Zijn bal belandde op de buitenkant van de paal. Eigenlijk de enige echte kans te noteren van de eerste helft. Het bleef dan ook een brilstand bij de thee.

De tweede helft hetzelfde spelbeeld. Dokkum hield het compact en gaf de Tille prima tegenstand. Wel was de Tille vaker bij de goal te vinden van Dokkum. En in de 60e minuut was het dan ook raak. Wederom Gerbrand Waaksma die aan de basis stond. Hij kreeg de bal op het middenveld en met een heerlijke bal door de as zette hij Kees de Vries aan het werk. Met zijn snelheid klopte hij de verdediger en denderde op de doelman af. Met een droge schuiver zette hij de Tille verdiend op 0 – 1! De Tille bleef sterker na de voorsprong. De wedstrijd werd opener en ook Dokkum moest nu meer komen. Er kwam hierdoor meer ruimte. Met de nodige wisselingen aan beide kanten kon het alle kanten nog op. Wel was het gevoel dat de 0 – 2 meer in de lucht hing dan dat Dokkum gelijk maakte. In de 79e minuut was daar dan ook de bevrijdende 0 – 2. Kees de Vries zette Jouke Waaksma aan het werk met een harde diepe bal. Waaksma kon op snelheid de bal prima controleren en met een goede voorzet zette hij Anne Harm Hoekstra alleen voor de doelman. Ook nu met een droge schuiver verschalkte hij moeiteloos de keeper: 0 – 2!
Toch werd het hierna weer spannend. De Tille liep achteruit en Dokkum meldde zich bij de goal van Allard Van den Bosch. Drie minuten later was het dan ook raak. Goed doorzetten aan de linkerkant zorgde ervoor dat er een voorzet ontstond. Deze kon binnen worden gelopen door de nog jonge Durk van der Veen. Voor van der Veen zijn eerste doelpunt in het 1e elftal van Dokkum: 1 – 2! Ondanks aandringen van Dokkum werden er geen echte kansen meer gecreëerd. Na 94 minuten spelen werd er door de leidsman afgefloten. Een terechte overwinning voor SCK die ook dit seizoen start met een overwinning.

Volgende week staat er een thuiswedstrijd op het programma. Dan doet Birdaard een bezoek aan Kootstertille. Aanvang: 14.00 uur.