Scheidsrechter

J.W. Roesink

Accommodatie

Sportpark Garyp

Traditioneel lastig voor de Tilster is de wedstrijd in en tegen Garyp. De geschiedenis leert ons dat het uiterst dichtbij ligt qua winst en verlies. 4x winst voor de thuisclub en 4x winst voor de Tille. Ook nu lag het weer dicht bij elkaar. Al is de realiteit wel dat de Tille heer en meester was maar dat het zichzelf in de problemen bracht. In een doelpuntrijke wedstrijd werd uiteindelijk Garyp met 3 – 5 verslagen.

Rond de klok van half 3 floot de leidsman van vanmiddag uit Meppel voor het begin van de wedstrijd. En die was voor Tille begrippen uitstekend. Binnen 5 minuten stond er al een voorsprong op het scorebord. Al had dat ook zomaar binnen 2 minuten kunnen zijn. Een vrije trap van Gerbrand Waaksma kwam in de rebound pardoes voor de voeten van Jouke Waaksma maar hij kreeg niet goed z’n voet achter de bal. Toch kwam de voorsprong. Aan de rechterkant kwam Kees de Vries door, zijn voorzet werd door een verdediger achter eigen keeper geschoten 0 – 1! De wedstrijd was duidelijk in handen van de Tille. Het is dan opkijken voor menig supporter dat er na 25e minuten zomaar een voorsprong op het scorebord stond voor de thuisclub. De 1 – 1 viel al na 11 minuten. Niet adequaat ingrijpen zorgde ervoor dat  Harmen van der Bij alleen op doelman Kempenaar af kon gaan. Met een droge schuiver zette hij de Garypsters naast de Tille. De Tille leek het een beetje kwijt te zijn. Na 25 minuten kwam er zelfs een voorsprong. Een vrije trap werd tegen tegendraads in gekopt door Jan Jouke Schievink 2 – 1! Er waren ook na de achterstand genoeg kansen voor de gasten. Jouke Waaksma, Kees de Vries en Harmen Tabak waren dichtbij de gelijkmaker maar het geluk zat in die fase niet mee. Ook niet toen de Tille een penalty kreeg. Gerbrand Waaksma schoot deze naast. Een helft met 2 gezichten waarin genoeg werk aan de winkel is voor de Tille.

De 2e helft was nog maar net aan de gang of er ontstond een rare situatie. Een scheidsrechter bal werd er gegeven aan de thuisclub waarbij een Tille verdediger op ruime afstand toe moest kijken hoe de bal de 16 meter in gedribbeld werd en rustig de bal voor de goal kon worden gegeven. De inlopende Calvin Roorda zette de thuisclub zelfs op 3 – 1! Nu werd het erop of eronder voor de gasten. SCK reageerde goed! Eerst was het Jouke Waaksma die goed reageerde bij een afketsende bal en de 3 – 2 kon aantikken, was het in de 60e minuut Kees de Vries die een voorzet in één keer in de goal draaide 3 – 3! Het leek het startsein voor een walk over de laatste 20 minuten. In de laatste 10 minuten werd er dan orde op zaken gesteld. Kees de Vries was bij een lange bal eerder bij de bal dan de keeper. Hij omspeelde hem simpel en kon de bal in het lege goal schieten 3 – 4. In de 85e minuut was dan de nekslag voor V en V. Invaller Kevin Plautz zette goed door en zijn voorzet werd ook ditmaal in eigen goal geschoten 3 – 5!

Een wedstrijd met ups en downs waarbij de Tille de problemen over zichzelf afriep. Toch moet ook gezegd worden dat de weerbaarheid en strijdlustigheid van de ploeg ook ditmaal zorgde voor een goede afloop.

Volgende week de thuiswedstrijd tegen Dokkum!