Jisteboerewei 1
9288GL
KOOTSTERTILLE
tel. 0512-331861

Als we naar de afgelopen jaren kijken mag je wel stellen dat Birdaard een soort van angstgegner is voor SCK. Daar werd vorig seizoen afstand van genomen. Bij de editie van gisteren werd er nog even een schepje bovenop gedaan. Na een vroege rode kaart bij de gasten werd er niet tegen maar met Birdaard gespeeld. Met Jouke Waaksma in de hoofdrol stokte de teller uiteindelijk bij 8 – 1.

KOOTSTERTILLE – Na de goede overwinning in en tegen Dokkum vorige week, was het voor SCK om daar een goed vervolg aan te geven. Vanaf de aftrap werd er meteen druk naar voren gezet. Moeizaam ging het wel, maar al gelijk was te zien dat de Tille de touwtjes stevig in handen nam. Binnen vijf minuten was het dan ook al raak. Gebrand Waaksma zette op links de diepgaande Falco Bierma aan het werk. Zijn voorzet kwam terecht bij Jouke Waaksma en met een droge knal zette hij SCK op 1 – 0! Gelijk hierna een domper voor de gasten. Wilco van Kammen pakte in een tijdsbestek van vijf minuten tweemaal geel waardoor Birdaard 75 minuten lang met tien man moest spelen. Birdaard ging vanaf dat moment achteruit leunen en gunde de bal aan SCK. Waar Kees de Vries eerst nog een schitterende actie had, waarbij hij de lat raakte, was het net voor rust wel raak. Na een snelle ingooi was het wederom Gerbrand Waaksma die de bal diep gaf. Kees de Vries sneed meteen naar binnen en met de buitenkant verschalkte hij de doelman: 2 – 0! Vlak voor rust was er nog een klein momentje aan Birdaard-zijde maar keeper Allard van den Bosch kon het matige schot prima pareren.

Ook na rust hetzelfde spelbeeld. En al snel leek de wedstrijd op slot te gaan. Frans Kuipers werd aan de linkerkant aangespeeld door Aize Storm. De voorzet die volgde werd uitstekend binnen gekopt door wie anders dan Jouke Waaksma: 3 – 0! Erop en erover werd er aan de kant geroepen. Toch kwam Birdaard terug: na handelend optreden achterin bij de Tille werd er een vrije trap weggegeven op zo’n 20 meter van de goal. Hidde Kingma schoot deze bal prachtig in de kruising: 3 – 1! Hij gaf de mannen van de ‘klaai’ weer enigszins hoop. Die hoop werd al gauw aan flarden geschoten door - ‘like usual’ - Jouke Waaksma. Slecht keeperswerk werd afgestraft door de spits: 4 – 1! De Tille ging vrolijk verder: invaller Anne Harm Hoekstra bediende wederom MOTM Jouke Waaksma die hiermee zijn vierde treffer aantekende. In de laatste tien minuten was het nogmaals driemaal prijs schieten. Captain Gerbrand Waaksma schoot heerlijk in de korte kruising na een counter: 6 – 1! Anne Harm Hoekstra bekroonde zijn goede invalbeurt door de rebound in de te koppen: 7 – 1! Het slotakkoord was voor Gerbrand Waaksma. Hij schoot droog een vrije trap in de lange hoek waarmee hij de 8 – 1 noteerde. Een prima wedstrijd voor de thuisclub!

Volgende week spelen de mannen van Santema een uitwedstrijd. In Oudwoude wordt er om 14.30 uur afgetrapt tegen WTOC!

Ook SCK2 heeft andermaal gewonnen. In een zeer eenzijdige wedstrijd werd VV Kollum 3 aan opzij geschoven met 0-6. Mede door deze overwinning zijn de mannen van Gerbrand Waaksma en Vincent Schuur koploper van de competitie! Doelpunten kwamen van:

0-1: eigen doelpunt op aangeven van Jesse Maas
0-2: Jesse Maas
0-3: Tom van der Veen
0-4: Christian Nijboer
0-5: Tom van der Veen
0-6: Bennie de Vries

Na een lange periode van alleen uitwedstrijden, staat de gehele maand oktober (op gister na) in het teken van thuiswedstrijden voor SCK2! Aanstaande zaterdag brengt Friese Boys 2 een bezoek aan Sportpark de Tille.