Jisteboerewei 1
9288GL
KOOTSTERTILLE
tel. 0512-331861

Net zoals vorige ontmoetingen tussen SCK en ODV was er gisterenmiddag wederom een spektakelstuk te beleven op sportpark de Tille. De vorige ontmoeting leert ons dat een wedstrijd raar kan lopen. SCK stond toen met  0 – 2 voor in de rust en keek na 80 minuten tegen 3 – 2 achterstand aan. Toen werd het uiteindelijk nog 3 – 3. Gisteren een soort gelijke wedstrijd alleen nu stond de Tille wel aan de goede kant van de score. Waar de ruststand nog een brilstand weergaf, ontvlamde de 2e helft! ODV kwam tot een 2 – 0 voorsprong maar vanaf minuut 70 draaide de Tille de wedstrijd compleet om en werd er binnen 10 minuten 3x gescoord.

KOOTSTERTILLE – Het is aanhaken of afhaken, zo bestempelde trainer Santema de wedstrijd van te voren. Wil de Tille nog iets betekenen in de 4e klasse B dan was het zaak om in ieder geval te winnen van de koploper ODV. De mannen uit Wijnjewoude hadden al wedstrijden lang niet verloren. De laatste en enige nederlaag was op 16 oktober tegen WTOC. Nadat speler van de week Lars het goede voorbeeld gaf door te scoren werd er even na klokslag 14:00 uur werd er op een winderig sportpark afgetrapt. Op het moeilijk bespeelbaar veld was het een onderhoudend begin. Met gelouterde spelers als Tjeerd Linstra en Folkert Hoekstra in de gelederen was het voor SCK wel oppassen. Echte dreiging kwam er in de beginfase niet. De supporters moesten ruim een kwartier wachten voordat er enige opwinding ontstond. Het gevaar kwam van de thuisclub. De bedrijvige Kees de Vries kwam een aantal keer goed door maar vond constant de keeper op zijn pad. Echt goed ingeschoten werd er ook niet waardoor de keeper makkelijk kon redden. Enige opwinding aan ODV zijde was een matige kopbal van Folkert Hoekstra. De Tille was zeker de eerste 45 minuten de betere van de twee. Maar beide ploegen gaan uiteindelijk met een 0 – 0 opzoek naar de thee.

De 2e helft ontvlamde de wedstrijd compleet! Binnen 15 minuten leidde de koploper met 0 – 2! Met amper de koffie achter de kiezen kreeg ODV een hoekschop. Een terug getrokken bal op zo’n 20 meter van de goal werd voor geslingerd door Robin Roffel. Gedragen door de wind vloog de bal pardoes in de winkelhaak 0 – 1! Nog amper van de schok bekomen was daar het volgende doelpunt. Geslepen spits Folkert Hoekstra werd in de 16 meter gevonden en met een droge knal verschalkte hij Marcel Kempenaar 0 – 2! Het leek nu een onmogelijke missie voor de Tilsters. Toch bleef het voetballen en bleef het de boventoon voeren. Kees de Vries, die de Tille gaat verlaten voor een stap hoger op bij ’T Fean ’58, nam de ploeg op sleeptouw. Waar er eerst nog kans om zeep werd geholpen kwam de aansluitingstreffer in de 70e minuut. De Tille wisselde een aantal keer en één van die spelers die in het veld kwam was Aize Storm. Zijn inzet en inschattingsvermogen stond aan de basis van het doelpunt. Kees de Vries kwam door aan de rechterkant nadat hij schitterend werd vrijgespeeld doormiddel van een diepe bal van Simon Spinder. Hij dook naar binnen en speelde Aize Storm vrij. Hij bleef rustig en speelde de bal door naar Jouke Waaksma die de bal in de lege goal kon schieten 1 – 2! ODV was van de kaart en de Tille rook bloed en één minuut later was de achterstand weggewerkt. Ditmaal was Gerbrand Waaksma die de boel aan de gang bracht. Hij kreeg de bal aan de linkerkant aangespeeld, speelde z’n man uit en stak schitterend Kees de Vries weg! Met een droge knal met de linker in de korte hoek zette hij de Tilsters naast ODV. De thuisclub was los en dat was te merken. Rinze de Vries begon met passes te strooien vanaf het middenveld en de voorwaartsen kon nog makkelijker aan het werk worden gezet. De gevierde man werd uiteindelijk Kees de Vries. Na 77 minuten kwam daar loon naar werken. De Vries werd vrijgespeeld door Harmen Tabak en verschalkte voor de derde maal de keeper van ODV 3 – 2! ODV wist niet wat het overkwam en kwamen geen moment meer in de wedstrijd. De Tille had nog uit kunnen lopen naar een hogere score maar Jouke Waaksma raakte de paal en ook Harmen Tabak kon het niet afmaken. Na dik 90 minuten op de klok werd er afgefloten. Een prachtige wedstrijd met een terechte winnaar. Door deze overwinning is er weer van alles mogelijk in de top van de 4e klasse B! Volgende week een uitwedstrijd op het programma! Dan word er om half 3 afgetrapt in Driezum tegen VIOD!