VV Drogeham en SC Kootstertille richten samen eigen vrouwenafdeling op

VV Drogeham en SC Kootstertille richten samen eigen vrouwenafdeling op

12 juli 2021 21:00

Vincent Schuur

Sinds enige jaren is er al een succesvolle samenwerking tussen beide clubs op het gebied van het Vrouwenvoetbal. Om deze samenwerking nog verder te bevestigen en uit te bouwen slaan beide verenigingen de handen nogmaals in één om de volgende stap te zetten op het gebied van vrouwenvoetbal, namelijk het oprichten van een eigen SVO (Samenwerkende Vrouwen Opleiding).

De eerste zichtbare wijziging gaat iedereen al snel kunnen zien. Met ingang van het seizoen 2021-2022 zullen alle Dames en MO- Junioren teams gaan spelen onder een nieuwe naam. Deze teams zullen gaan spelen onder de naam: DKC (Drogeham Kootstertille Combinatie). De vrouwenafdeling krijgt niet alleen een nieuwe naam, ook zullen ze gaan spelen onder hun eigen logo en tenue!!

Op dit moment is er sprake van 2 Dames 7-tallen, DKC VR1 en DKC VR2 en een Juniorenteam DKC MO-17. De pupillen speelsters zullen in de JO-teams worden ingedeeld en blijven onderdeel van hun eigen vereniging. Wanneer zij oud genoeg zijn, zullen zij ook instromen binnen de DKC vereniging.

Om deze stap te kunnen zetten is er een heuse commissie opgezet welke zich bezig gaat houden met het vrouwenvoetbal binnen de beide verenigingen. Deze commissie zal vanaf seizoen 2021-2022 de belangen gaan behartigen van alle dames en meisjes leden van beide verenigingen. De commissie zal gaan bestaan uit 5 leden welke uit beide gelederen komen. De commissie zal daarnaast nauw contact houden met de jeugdcommissies en besturen van beide verenigingen.

De leden van de commissie zijn: Hillie Zijlstra, Johanna Huizenga, Femke Vissia, Jesse Henstra en Vincent Schuur.

Als commissie is ons eerste hoofddoel onze meiden een eigen gezicht te gaan geven. Hiervoor zullen we de komende tijd hard gaan werken aan een heleboel zaken waarop we later nog terug zullen komen via de diverse media kanalen richting jullie als leden.

Zoals inmiddels wellicht al bekend is er vooralsnog geen Vrouwen elftal in het seizoen 2021-2022. Hoewel dit heel jammer is blijven we als commissie hard aan de slag gaan om dit alsnog te realiseren. Wel zal er voor alle Dames leden een trainingsmoment worden verzorgd.

Het uiteindelijke doel van de commissie is om een florerende vrouwenvoetbal afdeling onder de naam DKC te realiseren.


De Vrouwencommissie DKC

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!